web analytics

Weer drukke aankomst/intocht van Sint verwacht (18 nov)

Eén pakjesboot, één schimmel, één Sinterklaas en wel 250-275 Pieten zorgen zaterdagmiddag 18 november voor veel vertier in de omgeving van de Kade en in de binnenstad van Roosendaal. De aankomst van de Sint en de daaropvolgende rondrit door de stad is een van de drukst bezochte evenementen van het jaar in de stad.

De pakjesboot met Sint komt, vergezeld van talrijke kleine bootjes met leden van de roeivereniging, weer rond 13:00 uur in de haven aan. Het programma verplaatst zich vervolgens naar het Kadeplein, waar de goedheiligman welkom wordt geheten door burgemeester Jacques Niederer. Even traditioneel in aanwezigheid van de presentatrices Wilma en Cindy. In afwachting van de komst van de boot is daar vanaf half een al van alles te zien. DJ Piet komt ook weer vooruit, om voor een vrolijke noot te zorgen.

Na de officiële ontvangst begint Sinterklaas op zijn trouwe viervoeter aan de intocht door Roosendaal, voorafgegaan door een bonte stoet met vele muziekgroepen, CircusPieten, FietsPieten, PaardenPieten en SnoepPieten natuurlijk. Uiterlijk om 16.00 uur gaat de Sint dan naar zijn Paleis om bij te komen van de lange reis en de drukke dag.

De route van de Intocht door de binnenstad:
Kadeplein – Frans Halslaan – Jac Vosstraat – Kade – Markt – Raadhuisstraat – Jan Snelstraat – Nieuwe Markt – Roselaarplein – busstation – dr. Brabersstraat – Markt – Bloemenmarkt – Molenstraat – Brugstraat – Burg. Prinsensingel – Kloosterstraat.

De jeugd kan zich (vanaf 15:00 uur) vermaken in De Kring bij een vet coole Pietendisco: lekker swingen en kleuren met de Pieten. De toegang is gratis, de organisatie is hier in handen van Schouwburg de Kring.

Foto: Aad Meijer (2016)

❯ Sinterklaas-musial dit jaar vier keer