web analytics

Voor de 26e keer Wandelmars rondom Roosendaal (10 juni)

 De ‘Mars rondom Roosendaal’ is in wandelkringen een bekend wandelevenement, dat dit jaar op zaterdag 10 juni voor inmiddels de 26e keer plaatsvindt. Deelnemers kunnen kiezen uit wandelafstanden van 6-10-20-30-40 en 50 kilometer over zowel verharde als onverharde wandel- en fietspaden.

Deze tocht van Thor begint en eindigt bij het Thor-honk op Sportpark Vierhoeven. Deelname kost 3,50 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar gratis.

De langste routes gaan richting Schijf, De Posthoorn, Bosschenhoofd, Zegge en weer terug naar het startpunt Thorhonk. Deze keer is de route voor 50% verhard en 50% onverhard, waaronder zandpaden, los zand en bos. De Rucphense bossen, hei en zandpaden bieden weer een geheel andere aanblik dan de vorige twee bostochten.

De deelnemers van de 40, 30, 20 en 15 km kunnen vanaf 07.00 starten. Ook Nordic Walkers zijn van harte welkom. Om de 50 km te wandelen, kunnen de deelnemers van de 40 km na terugkomst in het Thorhonk de 10 km-route lopen. Deze route overlapt de andere routes niet.

Ook honden mogen de deelnemers vergezellen, maar moeten wel aangelijnd zijn. Alle routes zijn “gepijld” en iedereen krijgt weer een routebeschrijving mee. Op alle routes zijn één of meerdere rust/controleplaatsen en op de 30 en 40 km is een extra doorloop/verzorgingspost. De starttijd voor de 10 en 6 km is tussen 8.00 uur en 11.00 uur. Om 17.00 uur behoort iedereen zich afgemeld te hebben.

>> Meer info op website van Thor

Op de website >> Franshobby kwamen we deze fotocollage tegen van een fotoalbum over de ‘Mars rondom Roosendaal’ van vorig jaar. Op deze site van de 75-jarige Frans Cieremans publiceren verschillende fotografen hun reportages over wandeltochten. De reportage van de Roosendaalse mars is van Henny v/d Burg uit Numansdorp. Frans Cieremans zelf is door verschillende oorzaken ‘de laatste jaren beperkt aan de wandel’, maar liep voor zijn 72ste toch al gauw rond 2700 kilometer per jaar.