web analytics

Wandelen met KNNV in Dintelse Gorzen (15 okt)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal verzorgt zondagmorgen 15 oktober een wandeling onder leiding van een natuurgids door de Dintelse Gorzen. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.00 uur bij het parkeerterrein aan de Vlietdijk in Dinteloord.

De Dintelse Gorzen liggen aan de oevers van het Volkerak. Het gebied van gorzen en slikken is door het sluiten van de Philipsdam in 1987 afgesloten van de getijden en daardoor een brakwatergebied geworden. Dit heeft grote invloed gehad op de flora.

Opeenvolgende plantengroepen namen het gebied in bezit. Vissen, schaal- en schelpdieren verdwenen en een heel andere fauna presenteerde zich. Intussen is bekend dat de ree en de das de Gorzen bewonen. Maar ook insecten zijn van kapitaal belang voor het totale ecosysteem. Leden van de insectenwerkgroep kunnen wandelaars er veel over vertellen en laten de deelnemers nog eenmaal genieten van dit nazomerse landschap.

De wandeling duurt tot plm 12:00 uur. Meewandelen is gratis, wie vanuit Roosendaal wil meerijden wordt een bijdrage van 2,70 euro gevraagd.

❯ Website KNNV/Roosendaal

Foto in kaart boven: Website KNNV, Johan de Graaf