web analytics

Vier mensen aangehouden in drugsonderzoek in Roosendaal

In een onderzoek naar drugshandel zijn vier mensen aangehouden. Dat gebeurde door de recherche in samenwerking met de Drugs Squad Roosendaal. In een woning aan de Genestetlaan is een grote hoeveelheid drugs gevonden.

Op dinsdag 30 mei werd al een vermoedelijke 53-jarige Belgische klant aangehouden voor drugsbezit. Woensdag 31 mei hield de politie een 25-jarige Belg aan die drugs zou hebben gekocht van een 36-jarige Roosendaler.

In de woning van de vermoedelijke drugshandelaar aan De Genestetlaan troffen agenten een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aan waaronder XTC pillen, GHB, LSD en cocaïne en een grote som contant geld. In de woning was een 29-jarige bewoonster aanwezig, die ook is gearresteerd. De vier verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Deze actie was een gezamenlijke actie van de recherche en de Drugs squad in Roosendaal. Dat is een integraal team dat snelle interventies doet bij drugsoverlast. Die overlast kan bijvoorbeeld bestaan uit drugshandel op straat of vanuit een woning, of de productie van hard- en softdrugs.

Het team bestaat uit medewerkers van de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Roosendaal en is in het leven geroepen om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.