web analytics

De Tullepetaon kan weer wakker gezongen worden (11-11)

De start van het Tullepetaons carnaval is zaterdag 11-11 om 19:33 uur traditioneel bij het beeld van de Tullepetaon op de Markt. Alle Tullepetaonen worden uitgenodigd om de Tullepetaon wakker te zingen voor een nieuw carnavalsseizoen. Voorzitter Cor Verbogt van de Stichting Carnaval Roosendaal leest onder groots vlaggenvertoon de jaarlijkse proclamaossie voor. Uiteraard wordt hij begeleid door leutige muziek van de Ofkapel.

Vanuit de 3W trekt de Poorterij van Tullepetaonestad even daarvoor in een grote stoet met muziek en vlaggen naar de Tullepetaon.

Vanaf 20:11 uur is vervolgens in De Kring het Liedjesfedtival. Diverse Tullepetaonse kapellen strijden dan voor het nieuwe Tullepetaonse carnavalslied. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen. Na de bekendmaking van de ‘Oogheid, Nar en Sjampetter, onthult de ‘Oogheid wie het winnende lied heeft geleverd.

Voorafgaand aan het wakkerzingen van de Tullepetaon wordt tijdens de protocollaire boerenraadsvergadering in Zeelandia om 17:55 uur de Boerenraad voor het komende seizoen worden geïnstalleerd. Ook worden de Oog’eid, Nar en Sjampetter aan de Boerenraad gepresenteerd en zal de Sjampetter de boeren het boerefesoen voorhouden.b Deze bijeenkomst is besloten.

❯ Website Stichting Carnaval Roosendaal

Foto: Website Stichting Carnaval Roosendaal