web analytics

Rubenswandeling door Dal van de Molenbeek (1 okt)

De natuurverenigingen KNNV/IVN afdeling Roosendaal organiseren op zondagmorgen 1 oktober een wandeling onder leiding van een natuurgids door het Dal van de Molenbeek in Nispen. De wandeling duurt tot plm 12:00 uur.

De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, op de hoek hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.00 uur, aan de Heijbeeksestraat 1, 4709 BM Nispen.

Het Dal van de Molenbeek, 120 hectare, is de naam van het natuurgebied langs de oevers van de Watermolenbeek en is gelegen tussen Roosendaal en Nispen. De beek stroomt grotendeels door agrarisch landschap en is in het verleden op een aantal plaatsen rechtgetrokken. Het is ook op recreatief gebied een plaats waar het goed toeven is en familie van de beroemde schilder Rubens wist dit stukje natuurschoon te vinden.

Door de invloeden van de mens is het landschap sterk veranderd. De boeren, maar ook handelaren, turfstekers en jagers hebben er hun sporen achtergelaten vanaf de ijzertijd tot nu. De natuurgids, Vera Vandenbulcke, kan voorbeelden geven van planten en dieren die zich op een verbazingwekkende manier aangepast hebben. Mogelijk zelfs dankzij de mens.

Meewandelen is gratis. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een vergoeding van 0,60 euro gevraagd.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal