web analytics

RBC verliest van Terneuzen

Na de thuisnederlaag tegen het Zeeuws-Vlaamse HVV ’24 is RBC zondag 19 november in Terneuzen op zoek gegaan naar eerherstel. Maar dat zat er niet in. Van tegenstander Terneuzen werd met 3-0 verloren. Bij rust was het 1-0.

Momenteel heerst bij het eerste elftal van RBC een blessuregolf. De al langer geblesseerden Jeremy Troost en Randy Elst zijn al na de eerste wedstrijden niet inzetbaar, maar zondag kon nog een flink aantal spelers niet aan de aftrap beginnen. Anwar Tarfit, die een liesblessure opliep in het begin van het duel met HVV ’24 (1-2 verlies), heeft daar nog steeds last van.

Sebastian Verhulst was ziek, Mujib Yaqoubi geblesseerd, Michiel Kuipers moest studeren en Mike Schalk was om disciplinaire redenen niet van de partij. Trainer-coach Danny Mathijssen had daardoor maar twee wissels: Gino Pieter en Alan Szymczyszyn. Vanuit de jeugd kreeg hij op het laatste moment Aaron Dekkers los bij RBC JO19. Met slechts één veldspeler als reservespeler reisde de ploeg af richting Terneuzen.

In de rust kon opnieuw een speler aan de blessurelijst toegevoegd worden. Nicky Vromans kon niet verder. Hij werd vervangen door Gino Pieter, die op de bank moest plaatsnemen omdat hij te laat was. Ook spits Wesley van Zundert had last van zijn lies.

De laatste keer dat RBC op bezoek ging in Terneuzen was op 11 augustus 2001. Beide ploegen troffen elkaar die dag in een groepswedstrijd voor de eerste ronde van de KNVB-beker. RBC was net gedegradeerd uit de Eredivisie en Terneuzen kwam uit in de Hoofdklasse. Terneuzen hield RBC tot de 81e minuut op 0-0, maar daarna sloeg Jeroen van Wetten met twee goals toe.

In de huidige voetbaljaargang spelen beide clubs een treetje lager. Terneuzen stond voor de wedstrijd van zondag op de twaalfde plaats, tegen RBC op de tiende plek. Nu staat Terneuzen elfde en RBC twaalfde.De balans voor RBC na acht wedstrijden: 2 gewonnen, 2 gelijk en vier verloren.

Foto’s Arthur Verbraak