web analytics

Project Theaterkijkers De Kring gestart met 34 jongeren

De zoektocht van De Kring naar ‘Theaterkijkers’ heeft maar liefst 34 enthousiaste jongeren opgeleverd. Maandelijks bezoeken zij minstens één voorstelling in De Kring. Hun ervaring en mening delen ze vervolgens via allerlei kanalen in hun eigen netwerk, met de artiesten en gezelschappen, met het publiek – eigenlijk met iedereen.

‘De Theaterkijkers zijn allemaal afkomstig uit Roosendaal of de directe omgeving en zijn tussen de 13 en 25 jaar oud. Inmiddels heeft een aantal van hen de eerste voorstelling bezocht en er verslag van gemaakt’, meldt de Kring. Het project zit nog in de opstartfase. De Kring en de Theaterkijkers zijn nog allerlei ideeën aan het ontwikkelen en uitwerken omtrent het verspreiden van hun ervaringen en meningen.

Op 10 november werd bijvoorbeeld door een aantal Theaterkijkers de voorstelling van Christel de Laat bezocht. ‘De reacties waren allemaal positief en na afloop hebben ze Christel zelf mogen ontmoeten en spreken’, laat De Kring weten.

Enkele quotes:
Ingeborg de Heer (15 jaar): ‘Het was niet alleen maar lachen, gieren, brullen, maar ze gaf ook een boodschap mee. (…) Deze voorstelling zou ik aanraden aan echte Brabanders, van jong tot oud.”

Marieke Laanen (23 jaar): ‘De voorstelling was geen moment saai! Christel had veel interactie met het publiek, waardoor je je erg betrokken voelt bij de voorstelling. (…) Ik kan deze voorstelling aanraden aan iedere volwassen Brabander die van gezelligheid houdt!’

Wouter van der Leeuw (25 jaar): ‘Als ik deze voorstelling zou omschrijven in steekwoorden komen deze als eerste boven: humor, lokaal, simpel, succes.’

Sabine van Loon (16 jaar): ‘Het is gewoon en super voorstelling, lekker luchtig en lekker Brabants, wie houdt daar nou niet van?’

Foto:
De Theaterkijkers samen met directeur-bestuurder Jan-Hein Sloesen en projectleider Pauline Uijtdehaag (niet alle jongeren staan op de foto).

Kijk voor meer informatie op
❯ Website De Kring Roosendaal
❯ Theaterkijkers de Kring op Facebook