web analytics

Popkoor Akkoord met politieband Mid West in de Sint Jan (26 nov)

Popkoor Akkoord uit Roosendaal verzorgt zondagmiddag 26 november in de Sint Jan aan de Markt in Roosendaal een optreden met de Mid West Band van de politie Zeeland/West-Brabant. Het optreden begint om 15:00 uur, kaarten kosten tien euro. Voor de jeugd t/m 15 jaar vijf euro.

Akkoord bestaat – inmiddels 23 jaar – uit een bonte mix van ruim veertig zangers en zangeressen uit de directe omgeving van Roosendaal. Sinds de komst van de huidige dirigente Annalisa Schmad tien jaar geleden, wordt de lat elk jaar wat hoger gelegd. Momenteel zingt het koor vier- tot zesstemmig, met veel dynamiek.


Akkoord

Het koor wisselt hedendaagse nummers o.a. ‘Cake by the ocean’ van DNCE en ‘Hymn for the weekend’ van Coldplay af met oudere nummers zoals een medley van Pink Floyd en ‘Holocene’ van Bon Iver.
Onlangs is het Spaanse nummer ‘Hijo de la luna’ van Mecano toegevoegd.

Het enthousiaste popkoor neemt het publiek mee in vlotte, up-tempo nummers, maar kan het publiek ook stil krijgen door rustige nummers. Akkoord wordt begeleid door hun getalenteerde vaste pianist Polle Dujardin.

Mid West Band
De Mid West Band is de big-band van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Het orkest vierde onlangs het 90-jarig bestaan in de jazztempel ‘Paradox’ in Tilburg. De band is een visitekaartje van het korps en heeft diverse optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan. De band heeft een big-band-bezetting met saxen, trombones, trompetten en een ritmesectie. Zangeres Marie-Louise van Deudekom – van Laerhoven completeert de band met haar warme vocale klanken.

Het repertoire bestaat uit traditionele bigband muziek, maar er zitten ook moderne stukken bij, met arrangementen van artistiek leider en ditigent Rob van Reijmersdal. Tijdens het concert is de Roosendaalse jazz-saxofonist Dim van Oosterhout gastspeler van de band.

Op de website van Akkoord is te zien hoe kaarten in de voorverkoop kunnen worden aangeschaft.
❯ Website Popkoor Akkoord

Foto boven: Website Akkoord