web analytics

Op zoek naar diersporen in de Pannenhoef (26 nov)

KNNV/IVN afdeling Roosendaal verzorgt zondagmorgen 26 november een wandeling onder leiding van een natuurgids door landgoed de Pannenhoef om op zoek te gaan naar diersporen.
De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge in Roosendaal of om 09.30 uur ter plaatse op de parkeerplaats Lokkerberg.

Joke Stoop, natuurgids en lid van de zoogdierwerkgroep, leidt de deelnemers rondl in landgoed de Pannenhoef. Dieren houden er een verborgen leven op na, maar de sporen verraden hun aanwezigheid. Een ander woord voor sporen is prenten. Door deze prenten te bestuderen is af te lezen welk zoogdier er gelopen heeft.

Het zo betrouwbaar mogelijk kunnen ‘lezen’ van diersporen is een kunst waar de leden van de zoogdierwerkgroep na veel veldwerk zich in heeft bekwaamd. ‘U zal verbaasd zijn wat er in dit prachtige gebied aangetroffen wordt aan sporen en waar Joke Stoop met haar kennis en enthousiasme ons op zal wijzen’, belooft de KNNV/IVN.

Meewandelen is gratis, wie vanuit Roosendaal wil meerijden wordt een bijdrage van 1,50 euro gevraagd.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal

Foto: Bij de uitgeverij van de KNNV is onder andere een handige zoekkaart met meer dan 150 illustraties verkrijgbaar met onder andere (vraat-) sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen.