web analytics

Nominatie ‘Meest gastvrije theater’ voor De Kring

Theater De Kring in Roosendaal is genomineerd als ‘Meest gastvrije theater van Nederland’in de categorie middelgrogte gemeente bij de verkiezing van de ANWB. In de poule waarvan De Kring deel uitmaakt, moet het theater het opnemen tegen onder andere de winnaar van vorig jaar, de Goudse Schouwburg. Op woensdag 4 oktober worden de winnende theaters bekendgemaakt.

ANWB-leden, theaterbezoekers en theaterliefhebbers beoordeelden de deelnemers op bereikbaarheid, horeca, prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen. Op al die fronten gooit De Kring dus hoge ogen. In de categorie ‘middelgrote gemeente’ – 50.000 tot 100.000 inwoners – is De Kring zelfs het beste theater van Brabant.

Jan-Hein Sloesen, directeur van De Kring: “Uiteraard zijn wij er enorm trots op dat wij voor deze titel genomineerd zijn. Er spreekt waardering uit voor al het werk dat mijn collega’s dagelijks doen. Uitgeroepen worden als meest gastvrije theater van Brabant in onze categorie is een enorme beloning!”

Andere Brabantse kanshebbers op de felbegeerde titel zijn: Parktheater Eindhoven in de categorie ‘grote stad’ (meer dan 200.000 inwoners), Chassé Theater (Breda) in de categorie ‘grote gemeente’ (100.000 tot 200.000 inwoners) en De Leest uit Waalwijk en Theater De Blauwe Kei uit Veghel in de categorie ‘kleine gemeente’ (tot 50.000 inwoners).