web analytics

Ladies Tour eindigt komend jaar met tijdrit in Roosendaal

Ook komend jaar doet de Ladies Tour Roosendaal aan. En weer wordt het hier een tijdrit. Verschil met dit jaar is dat deze tijdrit nu op de laatste dag van de Tour plaatsvindt. Dat is op zondag 2 september. Op dezelfde dag is ook de kermisronde. Die schoot er afgelopen jaar bij in.

Wethouder Toine Theunis (Sport) maakte vrijdag 15 december samen met Stichting Wieler comité Roosendaal en de landelijke organisatie van de Boels Ladies Tour dat de Tour komend jaar in Roosendaal eindigt.

Phile Poppe meldde namens de lokale organisatie dat de start en finish op de Kade zijn en dat het parcours nagenoeg gelijk is aan dat van dit jaar. ‘De vertrouwde kermisronde verplaatsen we ook naar deze zondag, zodat we er een mooi wielerfeest van kunnen maken. De kermis die elk jaar in deze periode in de binnenstad van Roosendaal georganiseerd wordt, biedt een prachtig decor voor beide fietsevents.’

Meer dan 20 jaar
De Ladies tour kent een lange historie. Al meer dan 20 jaar wordt de rittenkoers voor dames georganiseerd en behoort sinds kort tot de UCI Women’s World Tour 2017. De ronde telt 6 etappes, inclusief een proloog en een tijdrit. De ronde werd in 2017 gewonnen door Annemiek van Vleuten die zowel de eerste prijs van de proloog als de tijdrit in Roosendaal binnen haalde.

Wethouder Theunis benadrukte erg verheugd te zijn met ‘de komst van zo’n restigieuze tour naar onze sportieve stad’. ‘De gemeente Roosendaal wil waarborgen dat dit evenement verkeerstechnisch goed zal verlopen in 2018. De organisatie van de Boels Ladies Tour gaat er voor zorgen dat, na de problemen van vorig jaar, de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling gewaarborgd zijn met goede omleidingen en informatievoorzieningen voor het verkeer en onze inwoners. Dit is een absolute vereiste die het college van B en W gesteld heeft voor het organiseren van dit event.”

Andere afsluiter
De organisatie van de Boels Ladies Tour zocht na de finale in Limburg van dit jaar na een andere afsluiter. In de rit tegen de klok kunnen de wereldtoppers op de tijdritdiscipline nog eens alles in het werk stellen om de eerder ontstane tijdsverschillen te verdedigen of juist weg te poetsen.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis: ‘Het is mooi dat we de Boels Ladies Tour in 2018 kunnen afsluiten met een individuele tijdrit. Door deze etappe op de laatste dag te plaatsen hopen we op een open koers in de eerste dagen. Op deze manier valt de beslissing ook echt op de slotdag. Op deze manier proberen we het evenement nog spannender en attractiever te maken.’

Foto boven: Een stuk door Roosendaal-West en een stuk door het buitengebied, dat is het parcours van de tijdrit van de Boels Ladies Tour op zondag 2 september. Het is het slotstuk van de Tour 2018.