web analytics

‘Knettergoede’ band MoonYard speelt bij Nispen Blues (9 dec)

Bij Nispen Blues speelt zaterdagavond 9 december de ‘knettergoede’ Nederlandse band MoonYard. Het optreden in café De Gouden Leeuw begint om 21:00 uur. De entree is ook deze keer gratis.

MoonYard uit het Gelderse Vorden en omstreken is sinds 2008 actief. De band staat bekend om zijn unieke optredens, met een aanstekelijke dynamiek. Vooral de herkenbare eigen sound met meerstemmige zang, die na jaren samen spelen is ontstaan, weet te overtuigen. ‘Bezieling, sfeer en energie spatten van het podium af’, weet de organisatie.

De ‘MoonYard-sound’ van eigen werk vloeit mooi over in (Blues)covers van onder andere The Band, The Allman Brothers, Little Feat, Jackson Browne, Stephen Stills, Neil Young, Johnny Winter, Rolling
Stones, Joni Mitchell en Tom Petty.

MoonYard bracht in 2009 zijn eerste EP uit (ElioElio), gevolgd door de albums ‘Music from The Heart’ (2014) en ‘A Dogs Day of Summer’ in 2015. Met name deze laatste plaat krijgt veel airplay van de
nationale en regionale radiostations, waardoor de mannen van MoonYard onder meer te gast waren bij Countdown Café van Veronica FM. ‘Een optreden van MoonYard is een prachtige muziekervaring; een aanrader, deze kneiter goede band;, zo luidt de aanbeveling.

Line Up:
Stef Woestenenk: lead zang & gitaren
Henk Buiting: hammond orgel, piano en zang
Gerton Eijkelkamp: drums en zang
Ronald Buiting: percussie, gitaren en zang
Hans Hoog Stoevenbelt: bas

❯ Website Nispen Blues