web analytics

Innovitapark in Roosendaal inspiratievol geopend

Het Innovitapark aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal is woensdag 28 september officieel in gebruik genomen. ‘Wat een opkomst, wat een energie en wat een sfeer. De broedplaats Innovitapark is er klaar voor: hier gaan gezonde ideeën tot leven komen’, concludeerde directeur René Verhoeven na afloop tevreden.

Er was voor de opening een indrukwekkend programma opgesteld waarin innovatie vanuit diverse invalshoeken werd belicht. Zo vertelden wethouder Hans Verbraak en gedeputeerde Erik van Merriënboer waarom deze broedplaats zo belangrijk is voor de aantrekkingskracht van de regio.

250innovitaparkOok voor het onderwijs. Directeur Hedzer Schotsman Academie Gezondheidszorg van Avans Hogeschool liet aan de hand van persoonlijke voorbeelden zien hoe innovaties op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg het verschil maken. Zijn Associate Degree opleiding vestigt zich volgend schooljaar in de wijk Stadsoevers. Het doel is dat Avans-studenten en Innovitapark-ondernemers elkaar versterken en samen een bijzondere leer-werkomgeving creëren op het gebied van zorginnovatie. Datzelfde geldt nu al voor de studenten van het nabij gelegen Kellebeek College, die zich daarmee een waardevol partner mag
noemen.

Ondernemers die hun intrek al vóór de officiële opening namen in Innovitapark, lijken hun draai helemaal te hebben gevonden. Ook een aantal partners heeft al een plek ingericht in de broedplaats, zoals het Care Innovation Center en Starterscentra West-Brabant. Zij hebben Innovitapark op weg geholpen en zijn nog steeds inspirators en motivators.

De partners en ondernemers die zijn ingetrokken, hebben volgens Peter Ros, een van de sprekers, een aantal zaken gemeen. ‘Zij zijn snel van geest, flexibel, nieuwsgierig, open minded en ze hebben lef en zijn lief voor elkaar.’ Een prachtige fundering waarop zij innovaties ontwikkelen op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg.

Tot slot werden de gasten geprikkeld en uitgedaagd door talentontwikkelaar en Haka Man Paul Janmaat. Hij benoemde de vier pijlers van succes en baseerde zich daarbij op de samenstelling van het meest succesvolle rugbyteam ter wereld: de All Blacks uit Nieuw-Zeeland.
Met een respectvolle hongi, een energieke Haka en een gezonde en stijlvol aangeklede alcoholvrije borrel werd de officiële opening afgesloten.


Foto’s: Innovitapark Roosendaal