web analytics

‘Herboren’ RBC sluit seizoen af met 8-2 zege

De supporters van RBC wisten niet wat hen zondagmiddag 17 december in het Herstaco-stadion in Roosendaal overkwam. Eindelijk won hun cluppie RBC weer eens, en dan ook nog eens met overtuigende cijfers (8-2). Terwijl de Roosendaalse club het eerste half uur toch met 0-2 achter stond…

Dat zag er toch niet zo florissant uit. Bij de start wist iedereen al dat het ten koste van BSC gepromoveerde Hontenisse het helemaal niet slecht doet in de derde klasse A. Op de zesde plek, met zelfs nog een inhaalwedstrijd te goed, is toch heel wat beter dan die twaalfde plek van RBC.

Tij keren
‘De oranje-witten willen nog voor de winterstop het tij doen keren, zodat in de tweede seizoenshelft gewerkt kan worden aan het verdere herstel en de weg omhoog teruggevonden kan worden’, luidde nog de voorbeschouwing op de website, na vier nederlagen.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Wie na een half uur en een achterstand van 0-2 zou zeggen dat het uiteindelijk 8-2 zou worden, zou voor gek verklaard worden. Maar toch liep het zo af.

Na 0-2 naar 4-2 bij rust
Na dat eerste half uur (doelpunt 13e minuut, penalty 21e minuut) kon Lars de Voogd een corner binnen koppen (1-2), wist Anwar Tarfit in de 28e minuut een penalty in te schieten (wegens hands), vocht RBC zich in de 43e minuut naar de voorsprong (3-2) via een knal van Anwar Tarfit en wist Wesley van Zundert net voor rust de stand nog op 4-2 te brengen.

En daarmee was de koek nog niet op, zo bleek in de tweede helft, waarin Jovanni van Nijnatten vervangen werd door Kevin van Andel. in de 68e minuut schoot Anwar Tarfit zijn derde goals van de middag in (5-2). Daarna kopte Wesley van Zundert in de 74e minuut een voorzet van Anwar binnen (6-2) en maakte Anwar Tarfit een minuut later zijn vierde (7-2). Aaron Dekkers maakte het uiteindelijk in de 85e minuut af op aangeven van Michiel Kuipers.

Klik op kleine foto voor grote afbeeldingen
Foto’s Arthur Verbraak