web analytics

Henk Vos terug bij RBC, nu als hoofdtrainer

Henk Vos wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van RBC. Beide partijen zijn dat donderdag 30 december mondeling overengekomen, zo deelt RBC via Facebook en Twitter mee. Voorzitter Jos Hermsen is bijzonder in zijn nopjes dat de club er wederom in geslaagd is iemand met een RBC-verleden te enthousiasmeren voor het oranje-wit. Vos is op dit moment trainer bij de Feyenoord Soccer School.

“Henk is natuurlijk iemand die zijn sporen voor RBC meer dan ruimschoots heeft verdiend. We kennen natuurlijk allemaal zijn verleden als goalgetter van RBC”, aldus Hermsen.

Henk Vos heeft drie jaar bij de jeugd van RBC doorgebracht, waarna hij negen seizoenen voor RBC in de ere- en eerste divisie speelde. Dat was in de seizoenen 1984-1985 en 1986-1987, van 2000 t/m 2003 en van 2005 t/m 2009. In 187 wedstrijden maakte hij 52 goals. Zijn neusje voor de goal bracht hem ook bij PSV, Willem II, FC Eindhoven, Germinal Ekeren, Standard Luik, FC Metz, FC Sochaux, Feyenoord, FC Den Bosch, NAC Breda, TOP Oss, Germinal Beerschot, Racing Mechelen en KFC Meerle.

Na zijn laatste duel voor RBC op vrijdag 8 mei 2009 tegen FC Den Bosch ging Vos als jeugdtrainer aan de slag bij RBC. Daarna werd hij jeugdtrainer bij NAC Breda. Hij was hij van 2012 t/m 2015 trainer van de Willemstadse zaterdagclub Kogelvangers. Het eerste seizoen promoveerde hij naar de derde klasse en maakte van Kogelvangers een hecht collectief en een stabiele derde klasser. Ook was hij nog even spitsentrainer bij FC Dordrecht. Sinds dit seizoen is Vos trainer bij de Feyenoord Soccer School, een functie die hij ook volgend seizoen blijft uitoefenen.

Naast de functie van hoofdtrainer wordt Henk Vos tevens hoofd van de RBC Voetbal Academie. Hij wordt daarmee de opvolger van Rob Hellendoorn, die heeft aangegeven na dit seizoen te willen stoppen bij RBC. Voorzitter Jos Hermsen: “Tijdens de gesprekken met Henk bleek al vrij snel dat hij de mogelijkheid en de bereidheid heeft om de functie van hoofdtrainer te combineren met die van hoofd RBC Voetbal Academie. Hij heeft bij de jeugdopleiding van RBC, NAC en Feyenoord in de keuken kunnen kijken. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat Henk daarin zijn weg zal weten te vinden.”

Ook Henk Vos heeft een goed gevoel over zijn vijfde verbintenis met RBC: “Tijdens de besprekingen met het bestuur hebben we nog wel even gegrinnikt over het feit dat ik tegen de schrijver van het boek over 105 jaar RBC had gezegd dat een vijfde keer RBC er waarschijnlijk niet meer in zou zitten. Maar zie hier, het gaat er toch van komen! Door al die jaren bij RBC heb ik natuurlijk nog steeds een bijzondere band met de club. Ik ken de ambities en doelstellingen en daar wil ik me graag voor inzetten. De komende tijd zal ik vooral gebruiken om me een beeld te vormen van de huidige selectie. Ik heb er alle vertrouwen in dat de ploeg, mede door de komst van John Schot, er nog een mooie tweede seizoenshelft van gaat maken. Daarnaast verheug ik me er op dat ik door de combi functie bezig kan blijven met de jeugd. Rob Hellendoorn heeft iets moois weggezet en dat moeten we met zijn allen zien te continueren en proberen nog meer te verbeteren. Ik zie in ieder geval enorm uit naar volgend seizoen.”

Bron: Website/Facebook RBC
Foto Vos: Website RBC

Over Henk Vos schreef Eddy Janssen in 2015 de biografie ‘Een man met twee gezichten’, openhartig boek over oud-profvoetballer en ‘enfant terrible’.

❯ Website RBC voetbal