web analytics

‘Happy Ouders’: ouders van tieners op ‘kroegentocht’ in Roosendaal

Ouders van jongeren tussen 14 – 16 jaar gaan dinsdagavond 7 november stappen naar de uitgaansplekken van hun kroost in Roosendaal. Omdat ouders een belangrijke rol spelen bij het gebruik van alcohol door jongeren, organiseert de gemeente Roosendaal de bijeenkomst Happy Ouders, een kroegentocht langs de bij de jeugd populaire plekken.

De start is bij El Corazon aan de Markt. in de loop van de tocht krijgen de ouders informatie en tips van deskundigen om er samen voor te zorgen dat uitgaan veilig blijft. De gemeente Roosendaal verzorgt de avond in samenwerking met de GGD West-Brabant, Boost Jongerenwerk, politie, Halt en Novadic Kentron.

Ouders zijn via Roosendaalse middelbare scholen aangeschreven en uitgenodigd. Wethouder Corné van Poppel opent de avond. Boost Jongerenwerk, Bureau Halt, Politie en Novadic Kentron geven vervolgens informatie over jongerencultuur, opvoeden, alcoholgebruik en laat de horeca zien wat de Drank- en Horecawet voor hen betekent. En welke maatregelen zij nemen op gebied van veiligheid.

De gemeente Roosendaal wil met dit project een bijdrage leveren aan gezondheid van de jeugd. ‘Happy Ouders creëert bewustzijn bij ouders, zodat zij ook thuis kunnen bespreken waarom de Drank- en
Horecawet zo is en wat er van jongeren in het uitgaan wordt verwacht. De horeca kan op haar beurt laten zien wat voor maatregelen zij nemen om een gastronomische ontvangst waar te maken en aandacht te besteden aan veilig uitgaan in Roosendaal’, aldus de gemeente.

Tips over het maken van afspraken over gebruik van alcohol en tabak zijn ook te vinden via www.nix18.nl.