web analytics

Foto’s Vijfde hoogspringwedstrijd van Thor

Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal is zondag 24 september de finale van de vijfde jaarlijkse hoogspringcompetitie gehouden. De eerste wedstrijd daarvoor was zondag 3 september. De wedstrijd was voor de categorieën D-junioren tot en met Masters.

De Grande Finale is volgens Thor een fantastische wedstrijd geworden. Ruim dertig atleten kwamen in actie. Zes atleten sprongen een nieuw persoonlijk record. Uitschieter daarbij waren Cas van Wesel (JD – THOR) en Emma Meulblok (MC – Diomedon) die hun record met meer dan 5 cm verbeterden. Cas verbeterde zijn record met 11 cm en Emma (op de foto-impressie hieronder op foto 4) haar record met 6 cm. Mede door deze prestatie waren dit ook de atleten die met de PR-beker naar huis gingen.

Master Frans van Boven liet zien dat oudere atleten ook nog heel goed kunnen springen. Hij gebruikte bij het hoogspringen een andere techniek dan de nu algemeen gebruikte Fosburyflop. Met de rolsprong sprong hij op 74-jarige leeftijd naar een hoogte van 1,23 m.

❯ De uitslagen op de Thor-site (pdf)