web analytics

Fixed Gear Race tijdens Draai: keihard rijden

Een nieuwe race in Roosendaal op de Draai-dag 31 juli is de De Fixed Gear Race. Renners van twaalf nationaliteiten rijden direct vanuit het startschot 45 minuten keihard op het parcours over en rond de Kade.

De Draai organiseert deze race in samenwerking met NL Crit Series. ‘Fixed Gear is een spectaculaire en snel groeiende discipline in de wielersport. De oorsprong van deze discipline ligt in de jaren ’90 in grote steden als New York en London, waar een subcultuur ontstond uit de grote populatie van fietskoeriers. Zij begonnen met het organiseren van kleine, informele wedstrijden, rijdend op baanfietsen met één vaste versnelling’, aldus de Draai.

Inmiddels is Fixed Gear ontwikkeld naar een zeer kleurrijk en internationaal peloton van renners en rensters. De befaamde Red Hook Crit-wedstrijden zijn wedstrijden op topniveau in Brooklyn,
Barcelona en Milaan. Fixed Gear staat direct vanuit het vertrek garant voor 45 minuten non-stop koers op topniveau. Omdat Fixed Gear-renners vanuit het startschot direct maximaal moet kunnen presteren, wordt een zogenaamd warm-up area ingericht waarin alle renners zichzelf op ‘de rollen’ kunnen warmrijden.

‘We zijn supertrots te kunnen melden dat de absolute wereldtop van fixed gear-renners acte de présence geeft. Met maar liefst 12 nationaliteiten waaronder USA, Mexico, UK, Slovenië, Frankrijk, Spanje’, meldt De Draai. Het startschot klinkt op maandag om 16.50 uur waarna er 45 minuten lang keihard gereden gaat

❯ Website De Draai
❯ Meer over De Draai op deze site