web analytics

En weer een drugspand in Roosendaal zes maanden dicht

Burgemeester Niederer sluit opnieuw een woning vanwege overtreding van de Opiumwet. Dit keer een pand aan de Genestetlaan. Daar werden diverse hoeveelheden drugs gevonden, die kennelijk bedoeld waren om te verhandelen. De sluiting duurt zes maanden.

In maart van dit jaar startte onder leiding van de Officier van Justitie, een opsporingsonderzoek. Het ging om sterke vermoedens van de handel in verdovende middelen, waarbij vanuit Roosendaal drugs gedeald werd aan (voornamelijk) Belgen. Het drugsonderzoek leidde op 31 mei jl. tot de arrestatie van een 36- jarige man uit Roosendaal en zijn 29-jarige partner.

De huurwoning waar de man samen met zijn gezin woonde, werd daarbij doorzocht. Tijdens deze doorzoeking werden grote hoeveelheden harddrugs (o.a. amfetamine, cocaïne, xtc-pillen, opiaten en GHB) en softdrugs (hennep en hasj) aangetroffen. Daarnaast werd er door de politie beslag gelegd op een contant geldbedrag van ruim € 30.000,-.

Zes maanden

De Opiumwet biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugspanden tijdelijk te sluiten. In dit geval werden grote handelshoeveelheden softdrugs en harddrugs aangetroffen. Daarnaast zijn er in de woning attributen gevonden die duiden op regelmatige handel in verdovende middelen. Op basis van het Beleid Toepassing Artikel 13b Opiumwet wordt bij het aantreffen van harddrugs direct overgegaan tot sluiting van de woning voor een periode van zes maanden. De sluiting gaat in met ingang van 26 juli 2017 om 10:00 uur. De woning mag weer open op 26 januari 2018.

Bescherming

Reactie burgemeester Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie op deze sluiting: “Deze sluiting is bedoeld om gevoelens van onveiligheid en de bekendheid van deze locatie als
verkoopadres teniet te doen. We beschermen daarmee de openbare orde en veiligheid van onze inwoners. Een combinatie van grote partijen hard- en softdrugs duidt op georganiseerde drugscriminaliteit. En dat accepteren we niet. Samen met onze drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst treden we direct op. Vandaar ook deze sluiting voor de duur van zes maanden”.