web analytics

Drie aanhoudingen na wild-west in Parklaan

Dinsdagmiddag 15 augustus zijn drie mannen aangehouden in de Parklaan in Roosendaal, nadat zij met hun voertuig tegen een boom waren gereden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een straatroof die kort voor de aanrijding had plaatsgevonden.

Opgeroepen agenten troffen niet alleen een auto in de kreukels aan, maar ook de drie inzittenden en nog twee andere mannen. Daarvan beweerde één van hen dat hij omstreeks 17.40 uur beroofd was van zijn geld. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Polen, vertelde dat hij wiet wilde kopen. Op het moment dat hij wilde betalen, griste de verkoper ineens al het geld uit zijn portemonnee. De verdachte was vervolgens snel in een rijdende auto gesprongen.

Het slachtoffer liet het er niet bij zitten, rende de auto achterna en sprong in het openstaande raam aan de bijrijderskant. De bestuurder probeerde hem vervolgens terug te duwen en deelde daarbij een paar flinke klappen uit in zijn gezicht. Door alle bewegingen raakte het voertuig uit balans en kwam tot stilstand tegen een boom. De gelddief stapte snel uit en nam de benen. Het slachtoffer probeerde hem nog in te halen, maar moest het uiteindelijk opgeven.

De drie verdachten (21, 23 en 24 jaar) zijn allen afkomstig uit Roosendaal. Zij zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Van de gelddief ontbreekt nog ieder spoor. Het voertuig is in beslag genomen.