web analytics

Dertig kapellen op zes podia op Lentefestival in Roosendaal (28 mei)

Op koopzondag 28 mei organiseert Van Gin Kaante uit Roosendaal voor het derde jaar een Kapellenfestival in de binnenstad. Op zes podia treden zo’n dertig kapellen op tussen 12:00 en 18:00 uur.

Die podia staan op het Tongerloplein, de Nieuwe Markt, de Bloemenmarkt en in de Molenstraat en de Raadhuisstraat. Het hoofdpodium staat op de (oude) Markt.

Van Gin Kaante hoopt op mooi weer. Dat wordt wel eens tijd, want tijdens de twee voorgaande festivals was dat niet zo. “Maar ondanks het slechte weer kwamen vele bezoekers op het festival af en was er een gezellige sfeer”, aldus de muzikale organisatoren.

Waarom zo’n festival? “Het verbaasde ons eigenlijk dat een stad als Roosendaal met zoveel kapellen geen kapellenfestival had. Nadat in 2015 spontaan het idee ontstond dit te organiseren”, is er dat jaar met veel kunst en vliegwerk en met de dol enthousiaste inzet van een aantal bandleden gelukt dit binnen acht weken te realiseren. Het bleek een groot succes. Dat eerste jaar ontvingen we 14 kapellen, vorig jaar 25 en nu dus zo’n dertig.”

Aan het festival is ook weer een goed doel gekoppeld. Dat is dit jaar Carnavalsvereniging RAC, die zich in Roosendaal inzet voor het sociaal carnaval. Daar gaat dit jaar dus een deel van de tombola en veiling naar toe.

Aan publiek zal er zondag geen gebrek zijn, want het kapellenfestival valt samen met de Jaarmarkt, met naar verwachting zo’n 250 kramen op de Nieuwe Markt, de Dokter Brabersstraat, de (oude) Markt, de Raadhuisstraat en de Molenstraat.