web analytics

Centrumring: Ook tweede stuk Vughtstraat klaar

De werkzaamheden aan de nieuwe Centrumring in Roosendaal liggen even stil. Geheel volgens de bedoeling is ook het tweede stuk van de Vughtstraat voor de bouwvakantie van uitvoerder Gebr. De Leeuw uit Oosterhout gereed gekomen. Maandag 21 augustus wordt verder gegaan met de Kloosterstraat.

Er geldt nu eenrichtingsverkeer in de Vughtstraat vanaf het Stadskantoor richting de Stationasstraat. Dat is tijdelijk. Later wordt dat omgedraaid, want de rijrichting voor de eenrichtingsstraten wordt met de klok mee. ‘Zo kunnen binnenstadsbezoekers die met de auto komen, makkelijk richting de parkeergarages worden geleid. Ook blijft het ‘rondje Molenstraat’ gehandhaafd: bezoekers kunnen eenvoudig een extra rondje rijden als er in de Molenstraat geen parkeerplek voorhanden is’, aldus de gemeente.

Dan is ook het verkeersprobleem op de T-kruising Stationsstraat – Vughtstraat opgelost. Verkeer uit de Vughtstraat dat de Stationsstraat op wil, en zeker als het linksaf (richting De Schuiven) wil, moet vaak lang wachten tot er een ‘gaatje’ is. Straks gaat er alleen verkeer vanaf de Stationsstraat de Vughtstraat in.

De tweede fase van het project gaat na de bouwvakantie van start met het opbreken van de trottoirverharding in de Kloosterstraat aan de hoogbouw-zijde.

Centrumring Vughtstraat
De verkeersdrempel bij de kruising Ludwigstraat (links) en de inrit van het parkeerterrein Emile van Loonpark (rechts). Verkeer kruist hier het dubbele fietspad.
Centrumring Vughtstraat
De aansluiting met de Domineestraat (links) en de inrit van het Stadskantoor (rechts)