web analytics

Bouwmeester en Van Wezel weer sterksten in Nieuwjaarsdubbel bij Sieben

Sander Bouwmeester en Oscar van Wezel zijn er zondag voor de vierde keer in geslaagd het traditionele nieuwjaarstoernooi van Sieben Squashpark te winnen. Voor Van Wezel was het zelfs de vijfde keer, maar de eerste was met een andere partner, te weten Ronald Cune uit Tilburg.

De finale was een bijzondere. Daarvoor meldden zich naast Van Wezel en Bouwmeester, Martijn Franken en Simon van Opstal aan de baan. Deze kersverse nationale racketlon-dubbel-kampioenen, hadden aanvankelijk twijfels of ze de strijd met echter squash-dubbelaars wel aankonden, maar hun bescheidenheid bleek onterecht.

Ze rekenden in de voorronden af met ervaren koppels Mark Raming & Raymond Beijen en Eric van Loon & Marcel van Velzen. Alleen de uiteindelijke finalisten waren in de poulefase te sterk. Omdat ze daar toch nog een game van wisten af te snoepen, bereikten ze de halve finales als berste tweede van alle poules.

In die halve finale wonnen ze van Mark de Wit & Ivo van Oosterhout. Daarbij dient aangemerkt dat Van Oosterhout inviel voor de geblesseerde topper Mathieu de Seveau, die met een zweepslag het strijdperk voortijdig moest verlaten.

De finale werd dus een herkansing voor Franken & Van Opstal, maar die bleek wederom een brug te ver. Bouwmeester& Van Wezel blijven ongenaakbaar op de Roosendaalsesquashbanen.

FOTO: Het winnende koppel Oscar van Wezel & Sander Bouwmeester (links) en de verrassende runners up Simon van Opstal & Martijn Franken bij de huldiging door Rianne Sieben.