web analytics

Bevrijdingsfestival in park en op plein (5 mei)

 Dit jaar is er ook in Roosendaal op 5 mei een Bevrijdingsfestival voor jongeren. Het programma is tot stand gekomen op initiatief van de Jongerenraad JONG Roosendaal. Het festival begint ‘s middags om 15:00 uur en duurt tot 23:00 uur. De locaties zijn het Tongerloplein en het Emile van Loonpark.

Op het Tongerloplein treden tussen 15:00 en 19:30 uur Roosendaalse bands op. Het programma vermeldt Start Spreading The News, Driftwood Penguins, Marjolein Marzacu, HIP! en Kwaaimanne. Het mottto is ‘Dans en zing jezelf lekker warm op de muzek van Roosendaak beste livebands’.

In het Emile van Loonpark gaat het tussen 18:00 en 23:00 uur los met DJ’s als Moombahteam, Nadfdfz, Qynn, Seaze en Axis. De line-up is zo samengesteld dat het een mix wordt van verschillende muziekstijlen. In het park komen ‘alle hits en klassiekers’ voorbij.

In het programma ook de vertoning van de documentaire over de bevrijding van Roosendaal opgenomen. Die is tussen 15:00 – 17:00 te zien in Parrotia aan de Markt. De documentaire van The Dutch Bears gaat over de bevrijding door de Polar Bears. In de film ervaarden de makers zelf het vierdaagse avontuur van de 49th West Riding Infantry Divison.

>> Website Bevrijdingsfestival Roosendaal
>> Bevrijdingsfestival Roosendaal op Facebook