web analytics

Basketball: Blauw-Wit-teams verliezen in herfstvakantie

Afgelopen weekend kwamen maar twee basketballteams van Blauw-Wit Roosendaal in actie in uitwedstrijden. De overige teams konden nog genieten van de herfstvakantie. Volgend weekend spelen weer alle teams.

JongensU18 speelde zaterdag 21 oktober in Veghel tegen Attacus. De Roosendalers namen brutaal een snelle voorsprong en het duurde tot in het tweede kwart voor de thuisploeg langszij kwam met enkele rake driepunters. Blauw-Wit bleef goed bij, hoewel ze het moeilijk hadden om de inside-acties van Attacus te stoppen. Bij rust stond de thuisploeg 10 punten voor. Na rust bleef Blauw-Wit verdedigend wat achter de feiten aanhollen, terwijl eigen aanvallen niet liepen. Attacus scoorde er op los en won met 94-52.

HerenU20 speelde zondag 22 oktober in Den Bosch tegen EBBC. Beide teams ontliepen elkaar weinig en maakten het elkaar flink moeilijk, maar sfeervol was het niet echt. Blauw-Wit kon tot halverwege het derde kwart toch nog 40-42 voorsprong houden, maar daarna ging het wat slordiger in de afronding en ook verdedigend zakte het in. Daar profiteerde EBBC van en won de wedstrijd met 71-53.

Wedstrijdprogramma
Zaterdag 28 oktober spelen thuis in Sporthal In De Roos, om 13:30 uur MannenU16/1 tegen Black Eagles Rosmalen, MixedU10 tegen Vossenberg Oudenbosch, om 15:30 MannenU16/2 tegen BC Waldric uit Woudrichem, VrouwenU16 tegen High Five Tilburg, om 17:15 MannenU18 tegen JRC Boxtel en MannenU20 tegen BC Virtus Werkendam. Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom. Basketballwedstrijden zijn altijd spectaculair, de toegang is gratis en het is in de sporthal lekker warm en droog.

Uitwedstrijden: zaterdag 28 oktober: MixedU14/2 gaat naar Simple Dribble Steenbergen, MixedU14/3 naar Vossenberg Oudenbosch, MixedU14/1 naar Rotterdam Basketbal, MannenSenioren2 naar ELBC Etten-Leur, MixedU12/1 naar Basketbal Academie Limburg in Weert.
Zondag 29 oktober speelt MannenSenioren1 in Arnhem tegen Arnhem Eagles. Om aansluiting te krijgen met de 1e Divisie subtop een must-win voor de Roosendalers.

Nieuwe talenten welkom

Basketball is één van de meest veelzijdige teamsporten. Belangrijkste kenmerken zijn: samenspel, snelheid, sportiviteit, soepelheid, stevigheid, behendigheid met en zonder bal, en ook wel lekker: bij vies weer droog binnen.
Bij Blauw-Wit kan worden gebasketbald op verschillende leeftijds- en spelniveaus, vanaf ongeveer 6 jarige leeftijd tot en met senioren. Blauw-Wit is actief met wedstrijdteams van 4e klasse regionaal tot en met Landelijke 1e Divisie. Plezier in sport staat samen met talentontwikkeling op ieders eigen niveau bij Blauw-Wit op de eerste plaats.
Nieuwe (en oudere) basketballtalenten, jongens maar zeker ook meisjes, zijn bij Blauw-Wit van harte welkom.
Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit? Vraag naar de 2 gratis kennismakingstrainingen via info@blauw-wit.com