web analytics

Basketball Blauw-Wit: JongensU18 wint

Vrijdagavond 24 november kwam Blauw-Wit JongensU18 als enige team in actie in dit weekend. De andere teams hadden vrij. Er werd gespeeld tegen BC Virtus in Werkendam, van waar de jongens de winst van 44-48 mee naar huis konden nemen.

De thuisploeg beschikte over enkele kleinere, snelle en heel vaardige spelers en daar hadden de Roosendalers in het begin even geen goed antwoord op. Het eerste kwartstand werd het 10-8. In het tweede kwart gingen Blauw-Wit’s inside aanvallen beter en ze wonnen het kwart 13-16; de ruststand werd 23-24.

Het derde kwart bleef het moeizaam gaan, de thuisploeg scoorde wisselend inside en van buiten met rake driepunters en het lukte de Roosendalers niet om de wedstrijd te controleren. Het bleef daardoor heel spannend.

In het laatste kwart lukte het Blauw-Wit in defense om Virtus van scoren af te houden en ze gingen er op en er over. Ondanks groot rumoer van het thuispubliek hield Blauw-Wit het hoofd koel en wist ze de winst 44-48 mee te pakken naar Roosendaal.

Programma

Thuiswedstrijden zaterdag 2 december in Sporthal In De Roos:
15:30 uur: GemengdU10 – Simple Dribble uit Steenbergen,
17:00 uur: VrouwenU16 – Agathos uit Raamdonksveer, Mannen Senioren2 – Scheldesport uit Terneuzen,
18:45 uur: MannenU16/2 – Barons2 uit Breda, MannenU18 – High Five/2 uit Tilburg,
21:00uur: Mannen Senioren1 – EBV Baros uit Rotterdam. Supporters zijn van harte welkom.

Uitwedstrijden zaterdag 2 december:
In Rosmalen Black Eagles GemengdU12/1 – Blauw-Wit GemengdU12/1,
In Waalwijk BC Langstraat Shooters MannenU20/1 – Blauw-Wit MannenU20/1,
In Tilburg High Five GemengdU14/2 – Blauw-Wit GemengdU14/3,
In Zutphen Hanze Stars MannenU14/1 – Blauw-Wit MannenU14/1,
In Waalwijk BC Langstraat Shooters GemengdU12/1 – Blauw-Wit GemengdU12/2,
In Breda Barons MannenU16/1 – Blauw-Wit MannenU16/1.
Zondag 3 december in Bergen op Zoom: WBB Giants GemengdU14/2 – Blauw-Wit GemengdU14/2.

Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit?
Basketball is één van de meest veelzijdige teamsporten. Belangrijke kenmerken zijn: samenspel, snelheid, sportiviteit, soepelheid, stevigheid, behendigheid met en zonder bal, en ook wel lekker: bij vies weer droog binnen.
Bij Blauw-Wit kan worden gebasketbald op verschillende leeftijds- en spelniveaus, vanaf ongeveer 6 jarige leeftijd tot en met senioren. Blauw-Wit is actief met wedstrijdteams van 4e klasse regionaal tot en met Landelijke 1e Divisie. Plezier in sport staat, samen met talentontwikkeling op ieders eigen niveau, bij Blauw-Wit op de eerste plaats.
Nieuwe en ervaren basketballtalenten, jongens maar zeker ook meisjes, zijn bij Blauw-Wit van harte welkom. Vraag naar de 2 gratis kennismakingstrainingen via info@blauw-wit.com