web analytics

Zwieren en zwaaien op de Markt (t/m 6 jan)

Tot en met zondag 6 januari kan er op de Roosendaalse Markt weer geschaatst worden op de overdekte schaatsbaan. Die is donderdag 6 december open gegaan met een dagje schaatsen voor groepen met een beperking en een curling-toernooi van de Vriendenclub. Vrijdag 7 december is gereserveerd voor schoolschaatsen en de gemeente, maar het weekend kan er volop vrij geschaatst worden. Dat kost per dagdeel vier euro.

Zaterdag en zondag is de baan voor vrij schaatsen open van 10:00-12:30 uur, van 13:00-17:00 uur en van 18:00 tot 22:00 uur (zaterdag) of tot 21:00 uur (zondag). Voor komende week is het schema: overdag schoolschaatsen, ’s avonds curling en vrij schaatsen tussen 16:00 – 17:30 uur. In het weekend kan er weer volop vrij geschaatst worden. Het complete programma staat op de website van Ice World en dat wordt zonodig aangepast. Even kijken als je wilt schaatsen is dus zinvol. Zo is de baan op de kerstavonden, oudjaarsavond en nieuwjaarsavond bijvoorbeeld dicht.

De laatste dag, zondag 6 januari, kan er maar tot 15:00 vrij geschaatst worden. Daarna is tot plm 22:00 uur de finale van de BVR Curling Cup.

Een dagdeel schaatsen (ochtend, middag of avond) kost vier euro. Schaatsen kunnen worden gehuurd voor drie euro. Entree mét schaatshuur kost zes euro. Schaatsen op Noren is niet toegestaan en het dragen van handschoenen is voor schaatsers verplicht. Ook het dragen van een helm wordt door de organisatie aanbevolen.

Nuttige links:
❯ Website Ice World Roosendaal
❯ Agenda Ice World Roosendaal
❯ Livestream Ice World Roosendaal


 

 


Op de eerste avond dat de schaatsbaan open was, werd de Vriendenclub Curling gehouden. Er werd door acht teams gestreden. Het team van Sfeerhaven/Sfeerstrand ging er met de eer vandoor.