web analytics

Zweten op het Groot Dictee in de bieb (15 dec)

Wie wil zweten op het Groot Dictee der Nederlandse Taal, kan zaterdag 15 december voor de radio kruipen, maar ook naar de bibliotheek in Roosendaal gaan. Bibliotheek VANnU nodigt liefhebbers van het dictee uit om live mee te doen.

Dat kan die dag van 11:00 tot 12:00 uur in de vestiging in Roosendaal aan de Markt 54a, maar ook in de bibliotheek in Oudenbosch (Sint Annaplein 3). In beide plaatsen kunnen meeschrijvers vanaf 10:30 uur terecht. Uiterlijk moet men om 10:45 uur aanwezig zijn.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt gepresenteerd door Frits Spits op Radio 1 en wordt als vanouds voorgelezen door Philip Freriks. Schrijver Wim Daniëls nam het dictee voor zijn rekening. Slechts 17 andere bibliotheken in Nederland doen mee aan het dictee.

Meedoen is gratis en schrijfmateriaal wordt verzorgd. Opgeven kan via de website of aan de balie. Mensen die meedoen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal maken kans op een gratis jaarabonnement Voordelig Ontdekken (t.w.v. €28,50). Er worden 5 abonnementen per vestiging verloot.

Na afloop van het dictee (12:00 uur) wordt het nagekeken. Vandaar dat de sessie tot 13:00 uur duurt.

❯ Opgeven voor het Dictee