web analytics

Zwemteam Hieronymus 1 ook in 2017-2018 in Landelijke Hoofdklassecompetitie

Het Hieronymus 1 zwemteam  start ook in seizoen 2017-2018 in Landelijke Hoofdklassecompetitie. Voor de Roosendaalse zwemvereniging is dat het begin van een mooi zwemseizoen, want het tweede wedstrijdtem promoveerde onlangs naar de hoogste regioklasse 1. ‘Met twee teams hoog in de competitie bljft Hieronymus aan de weg timmeren”, meldt de club trots.

De Hieronymus 1 zwemploeg moets het zaterdag 1 juli bij de promotie/degradatiewedstrijd van de hoofdklasse van de landelijke zwemcompetitie in Amsterdam opnemen tegen de teams van De Zeeuwse Kust (Vlissingen), MNC (Dordrecht) , Dedemsvaart AC (Dedemsvaart),  Hellas Glana uit Heerlen en DZ&PC uit Drachten.

Drie van die tegenstanders haalden het niet: DZK, MNC en DZ&PC degraderen naar de landelijke A klasse.

Hieronymus pakte direct na de eerste race de tweede plek en wist die de hele wedstrijd vast te houden. Het werd een spannende wedstrijd en de punten lagen dicht bij elkaar maar Hieronymus werd tweede.  De laatste estafette, 10 keer 50m, sloot het team na een erg spannende race met winst af en dat bevestigde de uitslag. Naast een enorm mooie teamprestatie waren ook de individuele zwemmers succesvol. Van de 117 starts eindigden er 34 met een nieuw persoonlijk record. En dat is best bijzonder  zo aan het eind van een lang seizoen.

(Foto boven: Website Hieronymus)

❯ Hieronymus synchroonzwemmen
❯ Hieronymus wedstrijdzwemmen
❯ Hieronymus waterpolo