web analytics

Zwemloop 2020 in en bij De Stok op 8 maart

Op zondagmiddag 8 maart wordt in en bij zwembad De Stok in Roosendaal de Roosendaalse editie van de Zwemloop gezwonnen en gelopen. Het is een van de zes wedstrijden in zuidwest-Nederland van het zwemloop-circuit Brabant/Zeeland. De wedstrijd begint om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 15:00 uur.

Deelnemers en deelneemsters kunnen meedoen in vier afstandscategorieën:
1000 meter zwemmen, 10 km lopen
500 meter zwemmen, 5 km lopen
250 meter zwemmen, 2,5 km lopen
100 meter zwemmen, 1 km lopen

Heirweg
In Roosendaal wordt gezwommen in het 25 meter-binnenbad van De Stok. Deelnemers op de grootste afstand moeten dus 40 baantjes zwemmen. Buiten zijn parcoursen van 1 en 2,5 km uitgezet. Dat betekent dat deelnemers van de langste afstand (10 km) vier keer het parcours van 2,5 km lopen. De parcoursen lopen vanaf het zwembad via het fietspad van De Stok richting Rosada, vandaar gaat men achter Rosada de Heirweg op. De korte afstand keert nabij de brug om, de langere afstand gaat verder over de Heirweg tot de (eerste) afslag Vroenhoutseweg.

De eerste van de zes zwemlopen is inmiddels achter de rug. Die was 1 februari in Kapelle. Daar eindigden twee Roosendalers in de top-7: Lotte Bakx werd vijfde in de groep 500m/5km vrouwen em Erwin Langener zevende in de groep 1000m/10 km mannen.

Wedstrijden
Na Roosendaal zijn er nog vier wedstrijden:
28 maart Vlissingen
19 april Breda
2 mei Hulst
10 mei Heinkenszand

Eeuwige roem
Wie in aanmerking wil komen voor de circuit-prijs moet aan tenminste vijf wedstrijden meedoen. De prijsuitreiking is 10 mei in Heinkenszand. Om een prijs in ontvangst te kunnen nemen, moet de winnaar daar wel aanwezig zijn. Overigens gaat het voor winnaars voornamelijk om de eeuwige roem. Zo is de ‘hoofdprijs’ voor de winnaar van de langste afstandsgroep vijftig euro, het bedag dat gelijk is aan vijf inschrijvingen. Voor de nummers twee en drie en de winnaars van kortere afstanden is dat geldbedrijg nog minder.

Foto boven: Beeld uit de zwemloop in Roosendaal in 2016. Dit jaar is de zwemloop op 8 maart

❯ Meer info op websiter Zwemloop