web analytics

‘Zware fout scheidsrechters nekt Bristol’

De belangrijke wedstrijd tegen Ede heeft zaalvoetbalbal Bristol Budgetisololatie vrijdagavond 25 januari niet gewonnen, maar gelijkgespeeld (5-5). En dat komt volgens Bristol Team door een blunder van de scheidsrechters. ‘Een bal die via de achterkant terug het veld in kwam, keurden beiden leidsmannen goed tot een doelpunt. Mede door deze kostbare fout werd het 5-5’, meldt de club op zijn website.

En dat gebeurt niet alleen met woorden, maar ook met beelden. ‘In een filmpje is duidelijk te zien dat dit geen doelpunt is, en dat de spelers van Ede helemaal niet staan te juichen’, schrijft de club er bij.

De thuiswedstrijd van de Roosendaalse club in de sporthal van Rucphen was een heel belangrijke. De Roosendalers verkeren in degradatiegevaar, en moesten dit duel hoe dan ook zien te winnen.

Na een ijzersterke start kwam Bristol op een 4-0 voorsprong door onder andere drie doelpunten van Rick de Jong. Het goede spel zakte in de tweede helft als een kaartenhuis in elkaar. Achterin werd tot twee keer toe zeer duur balverlies geleden, waardoor Ede terug in de wedstrijd kon komen. De thuisploeg kon nauwelijks de verdediging doorbreken. Ede vocht zich terug in de wedstrijd, wat de puntendeling inhield.

Daarmee verspeelde Bristol twee dure competitiepunten.

❯ Filmpje over ‘de blunder van de scheidsrechters’ op de website van Bristol Budgetisolatie