web analytics

Zwaaigat open voor gebruikers, Corné Kriesels havenmeester

Nu de kades en zwaaikom van de Vliet in Stadsoevers open zijn, is er een havenmeester aangesteld als aanspreekpunt voor gebruikers. Dat is Corné Kriesels geworden, bekend als markt- en kermismeester van de gemeente. Sinds kort is het mogelijk om met een supboard, kano of klein bootje het water op te gaan en vanaf de Wethouder Lanenstraat over de Vlietkades aan de oostelijke kant te lopen of fietsen tot aan het stadsstrand.

Havenmeester Corné Kriesels: “Ik vind het leuk om dit van het begin af mee op te bouwen. Er komt zo steeds meer levendigheid in Stadsoevers.”

Kleine boten
De zwaaikom is vanaf de Vliet bereikbaar voor boten met een maximale lengte van 9,5 meter en een maximale doorvaarthoogte van 1,6 meter. Aanleggen is gratis, overnachten in de zwaaikom is niet toegestaan. Met een grotere boot kan men nu niet in de zwaaikom terecht. Dat komt doordat de zwaaikom een bescheiden formaat heeft, de toekomstige rolbrug die ruimte nodig heeft en de hoogte van de Vlietbrug die nu niet op verzoek geopend wordt. Voor grotere schepen en passanten die een nachtje willen blijven, zijn er enkele plaatsen bij Watersportvereniging de Vliet, voor de brug van de Jan Vermeerlaan.

Ligplaatsen te huur

In de Zwaaikom, aan de Wethouder Lanenstraat, zijn zeven tijdelijke ligplaatsen te huur. Deze gaan € 100,- kosten en worden door de gemeente uitgegeven tot 31 maart 2021, waarbij eigenaren van elektrische vaartuigen uit Roosendaal voorrang krijgen. Inschrijven hiervoor kan tot 17 augustus via de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl/ligplaatsen. Uiterlijk 20 augustus wordt bekend wie een ligplaats krijgt en kunnen plaatsen in gebruik genomen worden.

Meer informatie is te vinden op de websites www.roosendaal.nl en www.stadsoevers.nl

Foto boven: Corné Kriesels is aangesteld als havenmeester. (Foto Gemeente Roosendaal)