web analytics

Zorgelooshuys viert eerste verjaardag met lunch

Het Zorgelooshuys in Roosendaal heeft het eenjarig bestaan gevierd met een heerlijke lunch voor de bezoekers. Die was verzorgd door de initiatiefnemers Collinda Verhoeve en Ida Verbiest, die in het inloophuis voor mensen met geheugenproblemen of dementie zoals Alzheimer, hun mantelzorgers en naasten, worden bijgestaan door een aantal vrijwilligers.

Het eenjarig bestaan viel donderdag 21 september samen met de Alzheimerdag.

Ida Verbiest en Collinda Verhoeve werken naar het idee van het Odensehuis en hebben voor aanvang op 21 september 2016 diverse huizen in het land bezocht ter inspiratie. Dat het een succes is, mag gezegd worden. Bij de start was Het Zorgelooshuys 2,5 dagen per week open, een halve dag in een ruimte op de kinderboerderij en twee dagen in de Wieken. Per 21 maart 2017 was het nodig om uit te breiden met twee extra dagen per week om aan de vraag van de bezoekers te voldoen.

Bezoekers en familie ervaren dat na de diagnose Alzheimer of een andere vorm van dementie dat ze nog lang niet zorgbehoevend zijn, maar wel ondersteuning kunnen gebruiken. Het Zorgelooshuys biedt een plek waar zij even hun hoofd kunnen leeg maken en kunnen ontsnappen aan de drukte van alle dag. Daarnaast voorziet het Zorgelooshuys in de behoefte aan informatie over de ziekte.

Het programma van het Zorgelooshuys wordt mede bepaald door de bezoekers; men maakt een praatje, leest een krant of er worden uitstapjes gedaan.

Foto’s Ad Verbiest

zorgelooshuys


 

zorgelooshuys