web analytics

Zonder stroom in Kroeven/Nispen door brand in elektriciteitskastje

UPDATE 14:00 UUR – Door een brand in een elektriciteitskastje aan de Alphenlaan in de Kroeven zijn honderden huishoudens in het buitengebied van Nispen en een deel van de Kroeven in Roosendaal in de nacht van maandag op dinsdag 30 april zonder stroom komen te zitten. Een paar honderd woningen in de Kroeven moesten het ook dinsdagmorgen zonder elektriciteit doen.

UPDATE DINSDAG 14:00 UUR – Even na 12:00 uur op dinsdag 30 april was de storing ook voor de laatste gedupeerden voorbij. In totaal hadden zo’n 1400 huishoudens last van de brand. De meeste aansluitingen kon redelijk snel door Enexis worden geholpen. Plm 250 aansluitingen moesten het tot het laatst van de storing zonder stroom doen.

Dinsdagorgen om half negen was op de website van netbeheerder Enexis te lezen dat een deel van de storingen inmiddels was verholpen. Als verwachte eindtijd van de storing werd 12:00 uur aangegeven. Via het nationale storingsnummer 088-9009 kan men op de hoogte blijven van een storing.

De brandweer werd in de nacht van maandag op dinsdag om 01:50 uur opgeroepen. De Alphenlaan ligt in de Kroeven tussen de Pres. Kennedylaan en de Pootlaan. Het kastje brandde geheel uit. Een noodvoorziening zorgde er voor dat ‘het licht ‘weer aankon.

Burgemeester Jacques Niederer is blij dat de elektriciteit weer terug is bij iedereen. “Enexis greep snel in waardoor de gevolgen van deze stoomstoring beperkt bleven. Maar zo’n situatie blijft voor degenen die het overkomen altijd vervelend. We hebben wijkhuis De Wieken opengesteld voor opvang, een kopje koffie en om telefoons op te laden. Hier hebben maar weinig mensen gebruik van gemaakt. Ik bedank iedereen die zich heeft ingezet om het ongemak zo snel mogelijk op te lossen en de gevolgen tot een minimum te beperken.”