web analytics

Zondag 7 juli, de dag van de ‘groene’ Wielerronde Nispen

Zondag 7 juli is het de dag van de Wielerronde van Nispen. Met het 39e Kampioenschap van Nispen en de 7e Dikke Banden Race. Nieuw dit jaar is de dameskoers. Het programma begint al om 10:00 uur met de 40km voor nieuwelingen. De wedstrijd voor elite mannen/beloften start om 16:15 uur. De toegang gratis.

Programma:
10:00 uur: Nieuwelingen 40 km
11:15 uur: Amateurs / Junioren 60 km
12:50 uur: 7e Decathlon Dikke Banden Race
13:30 uur: Fun Klasse
14:00 uur: Prominenten vrouwen wedstrijd 30 km
15:00 uur: Nipsens Kampioenschap (prominenten wedstrijd)
16:15 uur: Elite mannen / Beloften
18:15 uur: Einde

Dorpskern
Het parcours gaat door de dorpskern en loopt van de Dorpsstraat / De Lind / Bergsebaan naar het Kerkplein

Dameskoers
Omdat het dameswielrennen in de lift zit, wordt dit jaar ook een aparte wedstrijd voor vrouwelijke trimmers uit de regio georganiseerd. Het is een prominenten-dameskoers geworden. Op de website staat te lezen voor wie de wedstrijd bedoeld is en wie er aan mag deelnemen.

Ronde van Nispen is een ‘groene ronde’. Zo wordt post met de fiets rond gebracht…
Het wielercomité Nispen is ‘begaan met het milieu en probeert zijn ecologische voetafdruk zo goed als mogelijk te verkleinen’. Dat gebeurt op verscheidene manieren: ‘Zo proberen wij ons papierverbruik te beperken; alle post die per brief wordt verstuurd, brengen wij zoveel mogelijk met de fiets rond. We gebruiken voor het bevestigen van spandoeken alleen herbruikbare tie-rips en voor de benodigde auto’s en motoren zetten wij elektrische exemplaren in. Onze lunchpakketten vullen wij met producten die in de buurt zijn geproduceerd’, aldus het comité, dat open staat voor tips om de ronde nog groener te maken..

❯ Website Wielerronde Nispen