web analytics

Zondag 5 nov boekpresentatie in Rabogalerie

Op zondagmiddag 5 november is in de Rabogalerie in schouwburg De Kring in Roosendaal de boekpresentatie van ‘Allengs standvastig’, de tweede foto-verhalenbundel van uitgeverij Spruijt&Spruyt. Het team van schrijvers (zes Zuid-Nederlanders en een Vlaamse) vertelt dan vanaf 14:00 uur hoe gelukt is, om samen te schrijven.

Er zijn flarden uit hun verhalen te horen en ook is er een klein exposé hoe de schrijvers, individualistische zolderkamerdames en -heren bij uitstek, tot deze tweede gezamenlijke bundel zijn gekomen: met vallen en elkaar helpen opstaan.

‘Schrijvers schrijven dus niet alleen, daarom is er ook een schrijven-voor-schrijvers actie, in samenwerking met Amnesty International, om brieven voor gevangen schrijvers te versturen.
Ten slotte zal de uitgever (een der schrijvers) alles vertellen wat je maar horen wilt over uitgeven in eigen beheer’, aldus de uitnodiging.

Tussendoor is er muziek, verzorgd door stadsbeiaardier Toni Raats. Het programma duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid om de verhalenbundel aan te schaffen (€ 15,- per stuk) en die te laten signeren door de aanwezige schrijvers.

Het concept van deze verhalenbundel is vergelijkbaar met de vorige bundel ‘koud en teder’, namelijk dat verschillende schrijvers zich laten inspireren door twee foto’s. De nieuwe bundel bevat maar liefst tien verhalen van zeven verschillende schrijvers. De bekendste deelnemers zijn de voormalige Roosendaalse stadsdichter René Spruijt en de Geldropse columniste Olga Maria Berger, winnares van onder meer de Literaire Stimuleringsprijs van de stad Eindhoven in 2006. De andere deelnemende schrijvers zijn Marc Alphons uit Breda, Paul Braamberg uit Maastricht, Hedwig Meesters uit Roosendaal, Rémon Saaltink uit Arnhem en Lieve Streulens uit Beveren-Waas (Vlaanderen). Het zijn allemaal getalenteerde schrijvers met een eigen stijl.