web analytics

Zomerse seizoenstart van Speeltuin Kade

Onder zonnige zomerse weersomstandigheden is tweede paasdag de speeltuin Kade weer opengegaan. In vakanties – zoals nu – is deze speeltuin elke dag van 13:00 – 17:00 uur open. Een kaartje kost (maar) 80 eurocent. In deze speeltuin op de hoek St. Theresiastraat – Engelselaan staan in totaal 34 speeltoestellen voor kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 14 jaar.

Voor de grotere kinderen is er een voetbalveldje van kunstgras van 12 bij 24 meter. Verder is er als grootste trekpleister de zandbak. Hier kunnen de kinderen zich lekker uitleven in hun wereld van zand en water.

Afgeschermd
Verspreid over de hele speeltuin staan terrassen en er is een kiosk waar versnaperingen verkrijgbaar zijn. De speeltuin heeft geen ruimte voor binnenactiviteiten, maar er is wel een schuilgelegenheid. De Speeltuin is een afgeschermd terrein.

De speeltuin is van 22 april tot 22 september open en heeft twee openingstijden: op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd van 15:30 – 17:30 uur voor 50 eurocent per bezoek, en op woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag en op feestdagen van 13:00 – 17:00 uur voor 80 eurocent per bezoek. En in schoolvakanties is de speeltuin elke middag geopend.

Vrienden

De speeltuin is mogelijk door een subsidie van de gemeente, en de inzet van vrijwilligers van de ‘Vrienden van Speeltuin Kade’.

Behalve losse kaartjes kent de speeltuin ook abonnementen, van 12,50 euro per seizoen. Buiten de normale openingstijden kunnen groepen/schoolreisjes op afspraak langskomen.

Foto boven: Prachtig weer, op de seizoenstart van Speeltuin Kade op tweede paasdag.