web analytics

ZomerOrkest Nederland vrijdagavond 3 aug op de Markt

Het ZomerOrkest Nederland geeft vrijdagavond 3 augustus een zomerconcert op de Markt in Roosendaal. Het orkest is momenteel op tournee door Nederland en doet dus ook Roosendaal aan. Het concert komt tot stand via een samenwerking tussen Vereniging Horeca Oude Markt, Stichting Promotie Winkelstad en de gemeente Roosendaal. Aanvang 20.15 uur, gratis toegang.

Vanwege het concert is de Markt tussen 19:00 – 24:00 uur afgesloten, ook voor bewoners met een toegangspas.

Het ZomerOrkest Nederland (ZON) is een harmonieorkest met 60 jonge topmuzikanten. Het orkest wordt elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Tussen 27 juli en 4 augustus geeft het orkest zo’n 12 concerten doort het hele land. Het orkest heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Speciaal voor deze tournee is het stuk ‘Prince Maurice’ gecomponeerd door Ron van Riel. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar heet Gerbrich Greidanus, op euphonium zal zij het virtuoze stuk Harlequin van Philip Sparke ten gehore brengen.