web analytics

Zomerconcerten op Roosendaals carillon

Het speelveld van een beiaardier is vooral ‘eenzaam en alleen’, dus kan een concert op een carillon ook in coronatijd gewoon door gaan. De serie zomeravondconcerten op het carillon van de Sint Jan is dan ook een van de weinige serie evenementen in Roosendaal die ook dit jaar gewoon door kan gaan. Een reeks van zes concerten wordt dinsdagavond 23 juni geopend door ‘eigen’ beiaardier Toni Raats. Hij neemt overigens ook het slotconcert van 1 september voor zijn rekening.

Alle uur. beginnen om 20:00 uur uur en zorgen samen voor een gevarieerd zomerprogramma. Tussen het openings- en slotconcert klimmen vier gast-beidaardiers in de klokkentoren.

23 juni: Openingsconcert Toni Raats.
7 juli: Concert Joost van Balkom (Den Bosch)
21 juli:Concert Gerda Peters (Voorburg)
4 augustus: Concert Ludo van den Bosch (Antwerpen)
18 augustus: Concert Jos Vogel (Vlissingen)
1 september: Slotconcert Toni Raats

‘De concerten zijn vanaf de terrassen rondom de toren, maar ook in het Emile van Loonpark en het bovenste parkeerdek van de Biggelaarparkeergarage goed te horen, net als aan de voorzijde van schouwburg de Kring’, meldt het VVV, dat ook blij is toch nog enkele activiteiten in de stad te kunnen melden. Want de gebruikelijke lange agenda met evenementen is dit jaar noodgedwongen flink ingekrompen.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie