web analytics

Zomeravondconcert IQ Aarmoei-nieke in teken van bevrijding (22 juni)

De mannen van IQ Aarmoei-nieke halen alles uit de kast voor hun zomeravondconcert 2019 op zaterdagavond 22 juni, buiten op de plets van café De Veestallen, waar anders dan op de Kaai. Ook deze keer hebben ze een heel speciaal thema, namelijk ’75 jaar bevrijding van Roosendaal’. Het concert begint om 20:00 uur en kan gratis worden bijgewoond.

Goed moment
‘De vrijheid, die we nu zo gewoon vinden, was toen allesbehalve gewoon. En dit is een goed moment, om daar bij stil te staan’, zo spreken de heren in zwart en wit, die direct na aswoensdag een korte adempauze namen, maar al snel daarna begonnen ze met de voorbereidingen. Inmiddels is de worst geofferd aan de heilige Clara en de tenten om de plets van Jef te overkappen zijn geregeld. Hun “witte dasse” & “pantalon” zijn weer gestoomd en de bolle hoed staat geborsteld klaar.

Enclave
Vorig jaar hebben de Schout en Schepenen van de naburige gemeente Essen de “Cour (van) Jef Boonen” geannexeerd en dit is sindsdien een Belgische enclave geworden. Jef was immers Belg in hart en nieren. Bij aanvang van het concert vindt daaromtrent een onthulling plaats.

Historisch
Naast de oorstrelende klanken van het IQ Aarmoei-nieke zullen meerdere artiesten de bezoekers verrassen. Tevens kunnen bezoekers genieten van prachtig historisch materiaal over de bevrijding, bereidwillig beschikbaar gesteld door het oorlogsmuseum Ossendrecht. Zelfs historische voertuigen zullen de ambiance verhogen.

Cour Jef Boonen opent zijn deuren vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur