web analytics

Zó speelden de vrouwen uit Roosendaal in het afgelopen seizoen…

Uit de gemeente Roosendaal hebben afgelopen seizoen negen vrouwenvoetbalteams aan de competitie meegedaan. Daarvan speelt BSC VR1 het hoogst: in de tweede klasse. De vrouwen van Vierhoeven werden derde, maar hebben ‘een periode’ gehaald (de derde) en spelen in de nacompetitie voor promotie. Het vrouwenteam van DVO’60 is kampioen geworden in de vierde klasse 841, waarin nog drie andere teams uit de gemeente uitkomen en Roosendaal VR1 tweede werd en op 8 juni speelt in de bekerfinale.

Van de negen vrouwenteams uit de gemeente komen er vijf uit de stad en vier uit de dorpen. Uit de stad twee van BSC en twee van rkvv Roosendaal en 1 van DVO’60. In de dorpen zijn er vrouwenteams bij NSV (Nispen), Rimboe (Wouwse Plantage) HSC’38 (Heerle) en FC Moerstraten (Moerstraten).
Er zijn tijden geweest dat er méér vrouwenteams in Roosendaal waren. In de jaren dat roosendaalopinternet.nl het vrouwenvoetbal in de gemeente covert, is er ook bij Allliance een vrouwenteam geweest, heeft BSC er drie gehad en DVO’60 twee. Rkvv Roosendaal heeft er in die periode steeds twee gehad. Al deze teams spelen op zondag. Bij DVO’60 is het vrouwenteam zelfs het enige team dat op zondag(morgen) speelt.

Tweede klasse F
In de 2e klasse F spelen 12 teams. BSC VR1 eindigde als derde. En dat betekent dat het seizoen voor deze vrouwen nog niet klaar is. Ze hebben een periode gehaald en spelen nu in de nacompetitie voor promotie . Op 2 juni spelen de Roosendaalse vrouwen in Limmen tegen eersteklasser Limmen VR1. Dat team werd laatste in de eerste klasse C.
Van de 22 wedstrjden die BSC VR1 speelde voor de competitie, werden er 10 gewonnen, 5 gelijkgespeeld en 7 verloren. Er werden 31 doelpunten gemaakt en er kwamen er 37 in het doel van BSC.

Vierde klasse 841
In de vierde klasse 841 speelden afgelopen seizoen liefst vier teams uit de gemeente Roosendaal. Van de 12 teams werd DVO’60 VR1 kampioen, Roosendaal VR1 tweede, NSV VR1 uit Nispen tiende en Rimboe VR1 uit Wouwse Plantage de hekkensluiter.

 
DVO’60 VR1 won afgelopen seizoen 20 van de 22 gespeelde wedstrijden. Verder werd er 1 gelijkgespeeld en 1 verloren. Er werd veel gescoord: 111 keer, waarvan Naomi Pesman er 50 voor haar rekening nam. Met 26 doelpunten tegen een mooi doelsaldo.

 
Ook de vrouwen van Roosendaal VR1 kunnen aardig scoren. Zij maakten er 107 en kregen er 25 tegen. Van de 22 gespeelde wedstrijden wonnen ze er 19 en verloren ze er drie. Het was geruime tijd spannend in de kop van deze klasse tussen DVO’60 VR en Roosendaal VR1, maar DVO’60 VR1 had de langste adem en eindige met 4 punten meer (61 tegen 57). Overigens kan Roosendaal VR1 wel zeggen dat het als enige de kampioen heeft verslagen.. Dat gebeurde op zondag 7 april tijdens een goed bezochte derby op Sportpark Hulshof.
Voor Roosendaal VR1 is het voetbalseizoen ook nog niet af. Het team wacht op 8 juni nog een spannende bekerfinale in Vlijmen tegen Asperen VR1, dat dit seizoen eerste eindigde in de 4e klasse 843.

NSV VR1 uit Nispen einde op de tiende plek van de 4e klasse 41 door 5 van de 22 gespeelde wedstrijden te winnen, 2 gelijk te spelen en 15 te verliezen. Er werden 41 doelpunten gescoord en ze moesten er 94 incasseren.

 
Rimboe VR1 uit Wouwse Plantage moet nog een wedstrijd bij MOC’17 inhalen. Dat gebeurt op 2 juni. Op dit moment staat Rimboe onderaan. Bij winst op 2 juni kan het nog een plaatsje opschuiven. Maar MOC’17 zal niet zo makkelijk te verslaan zijn, want het staat niet voor niks op de vierde plek. En dat zou – dank zij een beter doelsaldo – nog de derde plek kunnen worden bij winst.
Huidige stand van Rimboe VR1: 2 van 21 gespeelde wedstrijden gewonnen, 1 gelijkgespeeld, 18 verloren. Doelpunten: 15 gemaakt, 72 tegven.
(Wordt geactualiseerd na de wedstrijd van 2 juni)

Vijfde klasse 851
In deze klasse met 12 teams spelen Roosendaal VR2 en BSC VR2. Dat betekent dus een paar leuke stadsderby’s. Op 10 maart werd het bij Roosendaal VR2 op Sportpark Hulsdonk 2-2 en op 11 november won Roosendaal 2 bij BSC op Sportpark Vierhoeven met 2-5. Die laatste uitslag komt aardig overeen met de plekken waarop beide teams in deze competitie eindigden: Roosendaal VR2 op de vierde plek, BSC VR2 op de elfde.

Roosendaal VR2 kwam op de vierde plek uit door 11 van de 22 gespeelde wedstrijden te winnen, 3 gelijk te spelen en 8 te verliezen. Het team maakte 41 doelpunten en moest er 40 incasseren.

 
BSC VR2 eindigde als elfde door 3 van de 22 gespeelde wedstrijden te winnen, 2 gelijk te spelen en 17 te verliezen. Doelpunten: 29 gemaakt, 74 tegen.

 

 
Vijfde klasse 852
Ook in de vijfde klasse, maar dan in de vijfde klasse 852 spelen de vrouwenteams uit Heerle (HSC’28 VR1) en Moerstraten (Moerstraten VR1). In dezze klasse spelen 11 teams.

FC Moerstraten VR11 werd mooi vierde door 12 van de 20 gespeelde wedstrijden te winnen, 1 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Er werden méér doelpunten gemaakt (64) dan in hun doel verdwenen (46).

 
HSC’28 VR1 is op de achtste plek geëindigd. Dit team won 5 van de 20 gespeelde wedstrijden, speelde er 3 gelijk en verloor er 12. Scoren ging wat moeilijker: dat gebeurde 32 keer, maar er gingen er precies twee keer zoveel (64) bj hun in.

 

Volgende keer een overzicht van de negen meidenteams (vanaf MO15) uit de gemeente Roosendaal.