web analytics

Maatregelen Halve Marathon ivm warmte (23 juni)

UPDATE ZONDAG 17:00 UUR – Hoewel de organisatie van de Halve Marathon van Roosendaal na een vergadering van zondagmorgen 23 juni meedeelde dat behalve de zaterdag al aangekondigde maatregelen geen extra maatregelen genomen worden in verband met de warmte, is de dag toch anders verlopen. Om vier uur werd op Facebook aangekondigd dat zowel de EM, de 10 km en de Halve Marathon om 17:15 uur zal starten.

Zelf aanpassen
Deelnemers kondenzaterdag hun afstand al aanpassen, met behoud van hun startnummer. Ook zondag kan dat vanaf 12:00 uur bij het secretariaat in het Kellebeekcollege.
De organisatie past het dan aan in het systeem. ‘Je loopt gewoon met het aan jou toegekende nummer. De resultaten vind je terug bij de kortere afstand’, aldus de organisatie.

Op de Facebookpagina staat een aantal tips hoe men zich kan voorbereiden op en tijdens de loop.

Kidsrun/Familieloop vervroegd
Zaterdag heeft de organisatie ivm de verwachte hitte al besloten om de Kidsrun en de Familieloop een half uur te vervroegen. De deelnemers van de Kidsrun worden om 12:45 uur verwacht bij basisschool Jeroen Bosch in plaats van 13:15 uur. Het startschot voor de vier- en vijfjarigen en Familieloop-deelnemers volgt om 13:25 uur, vervolgens starten deelnemers om 13:35 en 13:45 uur, zodat iedereen voor 14:00 uur finisht.
‘Zet een lichtgekleurd petje op tegen de zon en genoeg water drinken’, adviseert de organisatie.

❯ Facebookpagina Halve Marathon