web analytics

Zo komt ‘Ambachtshoven’ op het lts-terrein er uit te zien

Het nieuwe wijkje op het voormalig lts-terrein langs de Laan van België in Roosendaal gaat Ambachtshoven heten en krijgt 29 eengezinswoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 11 appartementen. De verkoop start zaterdag 2 februari bij Sieben Recreatie aan de Stok.

Daar zijn verscheidene makelaars en projectontwikkelaars aanwezig om vragen van belangstellenden te beantwoorden of een nadere toelichting te geven. De woningplattegronden zijn er op groot formaat te bekijken en er liggen flyers en prijslijsten klaar om mee te nemen.

Alle woningtypen komen ook uitgebreid aan bod op de website van het project. ‘Het zijn stuk voor stuk comfortabele, sfeervolle woningen met twee parkeertplaatsen en een eigen tuin, balkon of terras’, valt te lezen.

Architectonisch verbonden
Het nieuwbouwplan sluit aan op de vernieuwde oudbouw aan de Laan van Henegouwen. Dit getransformeerde schoolgebouw is omgetoverd tot een aantal appartementen. ‘Ze zijn zowel stedebouwkundig als architectonisch met elkaar verbonden, bijvoorbeeld door het roodbruine metselwerk en de puntdaken van de woningen aan de Laan van België.

Vijftien van de 29 eengezinswoningen komen (parallel) aan die laan en wel in twee blokken, van 9 en 6. Daartussen komt het appartementengebouw ‘Het Ambacht’. Daarin komen elf appartementen. Op de begane grond van het gebouw komen elf parkeerplaatsen en elf bergingen, plus de entrees en de werkkamers van twee appartementen. Het woongedeelte van deze appartementen ligt op de eerste verdieping. ‘Ideaal voor het combineren van wonen en werken’, aldus de brochure. Op het nabij gelegen parkeerterrein is per appartement een tweede parkeerplaats beschikbaar.

Penthouse
Per verdieping komen er drie tot vier appartementen, met keuken/woonkamers tot 65 vierkante meter groot. In het penthouses zelfs tot bijna 90 vierkante meter. De veertien andere woningen komen, verdeeld over drie blokken, aan het binnenhof. De vier twee-onder-een-kap-woningen komen langs de Laan van Wallonië te liggen.

Prijsindiatie
De prijzen die op de website vermeld worden, variëren voor de appartementen tussen de 549.000 en 399.000 euro en voor de huizen langs de Laan van België tussen de 269.000 en 348.240 euro. Voor de vier twee-onder-een-kap wordt 495.000 euro genoemd. Voor de veertien witte woningen aan het binnenhof wordt tussen de 261.500 en 285.000 euro gevraagd.

❯ Website Ambachtshoven

Illustraties: website De Ambachtshoven

Kijkje op Ambachtshoven vanuit ‘de oudbouw'(links)


 


❯ 21-09-2018Oude lts: Opgeruimd staat netjes
❯ 13-09-2018: Vergruizer maakt ter plekke gehakt van puinhoop oude lts
❯ 11-09-2018: Sloop lts: wat een puinhoop…
❯ 12-07-2018: Sloop oude lts weer stukje verder…
❯ 02-07-2018: Praktijklokalen lts tegen de vlakte
❯ 06-04-2018: Sloop en verbouw ‘oude lts’ aan de gang

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie