web analytics

Zesde Sjors Sportief-boekje komt er aan

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Roosendaal ontvangen volgende week de 6e editie van het Sjors Sportief boekje. In dit boekje staan weer enorm veel sportieve kennismakingsactiviteiten bij sportverenigingen waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis mee te maken. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2000 kinderen in! De inschrijving start op woensdag 13 februari om 15:00 uur.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. ‘Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn’, aldus de organisatie.

Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 15 februari 15.00 uur in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website is al van alles te beleven.

Meer dan 50
Kinderen uit de gemeente Roosendaal kunnen kennismaken met meer dan 50 sportieve activiteiten zoals, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, paardrijden, ortnite, scouting en tennis. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen ze zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.

Speerpunt
Een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid is kinderen verbinden aan sport. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Roosendaal hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 50 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

❯ Website Sjors Sportief

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie