web analytics

Zes gewonden bij twee ongevallen op A58 bij Willebrord

Op de A58 ter hoogte van Sint Willebrord zijn vrijdagavond 31 mei bij twee aanrijdingen zes mensen gewd geraakt. Als gevolg hiervan is zowel de hoofdrijbaan van de A58 in de richting van Roosendaal, alsmede de parallelweg aan die zijde enige tijd afgesloten geweest.

Geslipt
Bij het eerste ongeval omstreeks 20.17 uur is een voertuig door onbekende oorzaak in een slip geraakt. Daarbij werd eerst de middengeleider geraakt, daarna kwam de auto in de berm aan de rechterkant van de weg terecht om uiteindelijk tegen een boom tot stilstand te komen. Drie personen zijn naar het ziekenhuis gebracht: een 68-jarige man uit Amsterdam en twee 9-jarige jongens uit Beverwijk. De bestuurster, een 42-jarige vrouw uit Beverwijk, bleef ongedeerd.

Kop-staart
Toen de hulpverlening voor het eerste ongeval in volle gang was, raakten drie auto’s omstreeks 20.35 uur vlakbij het ongeval betrokken bij een kop-staart botsing. De eerste auto reed aan de linkerkant van de weg; de bestuurder remde abrupt hard af toen deze de hulpverleningsvoertuigen zag staan.

Een achteropkomende tweede auto moest door deze actie ook hard afremmen, maar kwam nog op tijd tot stilstand. Dat lukte de bestuurder van de derde achteropkomende auto niet meer. Deze klapte vol op de tweede auto die, vervolgens in de vangrail terecht kwam. Drie personen uit de derde auto werden gewond naar het ziekenhuis gebracht: een 34-jarige man, een 28-jarige vrouw en een 8-jarige meisje, allen uit Goes.