web analytics

Zaterdag later op de dag winterse neerslag

Tot vandaag (zaterdag) hebben we onder invloed gestaan van hogedrukgebieden boven Scandinavië, waardoor die koude lucht uit het oosten over ons kwam. Maar daar komt een einde aan. Een flinke depressie boven de oceaan, met een uitloper boven de Engeland gaat de aanval inzetten. Vandaag hadden we tegen de ochtend nog helder weer, maar de bewolking komt vanuit zuidwest opzetten en wordt steeds dikker.

De wind, eerst nog zwak, neemt toe tot matig, nog uit zuidoost. De temperatuur is net rond of net boven het vriespunt. In het begin van de avond is de bewolking zo ver doorgekomen, dat de eerste neerslag gaat vallen. Dit zal de eerste paar uren winterse neerslag zijn; dat kan sneeuw of natte sneeuw zijn, maar ook ijzel. Later vannacht gaat dat over in regen, maar het blijft toch gevaarlijk op de bevroren ondergronden.

Tegen de ochtend trekt dit neerslaggebied verder naar het oosten. De temperatuur die aan het begin van de avond nog rond het vriespunt draait, loopt wat op naar 2 of 3 graden tegen de ochtend en de wind is verder gedraaid naar het zuid tot zuidwest.

Zondag wordt het wisselend bewolkt en kan de temperatuur al oplopen tot 6 of 7 graden. Na de middag kan er wat meer bewolking komen en zal de temperatuur ook wat inzakken.

In de nacht naar maandag kan er weer wat lichte regen vallen, maar veel zal het niet zijn; de temperatuur draait rond 4 of 5 graden om op maandag op te lopen naar 7 of 8 graden met een matige zuidwestelijke wind zon en wolken zullen elkaar wat afwisselen.

Dinsdag wat meer bewolking een temperatuur rond 7 of 8 graden met een matige wind uit het zuiden.

❯ Website Meteo Roosendaal-West