web analytics

Zaterdag 20 januari: de dag van de Kwakkelkraant

Zaterdag 20 januari is dit jaar de dag van de Kwakkelkraant. Zo’n driehonderd Tullepetaonen gaan de krant in heel Roosendaal bezorgen. Tegelijkertijd collecteren ze. Met de opbrengst worden tal van carnavalsactiviteiten in Tullepetaonestad financieel ondersteund. Afgelopen jaar werd bijna 15.000 euro opgehaald.

‘Ook dit jaar rekenen we weer op uw bijdrage, waarvoor alvast hartelijk bedankt!’, zegt de Stichting Carnaval Roosendaal op zijn website. De opbrengst van de collecte wordt later op de dag bekend gemaakty door de Hoogheid.

Voorleesontbijt
Het gaat dit jaar om de 57e Kwakkelkraant. Tijdens het voorleesontbijt in De Moriaan (vanaf 09.11 uur) krijgt de Hoogheid de eerste Kwakkelkraant uitgereikt kworden verscheidene inzendingen live voorgelezen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje in een carnavaleske sfeer.’Een mooi begin van de dag om aansluitend met heel veel Tullepetaonen de Kwakkelkraant uit te leuren’, aldus de stichting.

Telbal

Later op de dag (vanaf 16:00 uur) is het ‘Telbal’ in De Moriaan. Een feest dat wordt aangeboden aan alle bezorgers van de Kwakkelkraant als dank voor hun geweldige inzet. Deze feestmiddag en -avond wordt opgeluisterd door tal van live-optredens. Evenals voorgaande jaren zijn er ook dit jaar vrijkaarten voor het Priense Swaree te winnen. Het hoogtepunt van dit feest is de bekendmaking van de opbrengst van de collecte door de Hoogheid.

Foto boven: Zaterdag 20 januari worden de Kwakkelkraanten door ongeveer 300 Tullepetaonen uitgevent. Foto: Stichting Carnaval Roosendaal.

❯ Website Tullepetaonsnieuws van Stichting Carnaval Roosendaal