web analytics

Zaalvoetbalman Hans Lauwen lid van verdienste van KNVB

Oprichter/trainer Hans Lauwen van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is woensdagavond 14 maart door de KNVB onderscheiden als lid van verdienste. Ook werd (opnieuw) een gouden speld uitgereikt. Dat gebeurde in sporthal In De Roos in Roosendaal, waar de club de thuiswedstrijden speelt, direct na de wedstrijd van de Bristol-dames. De KNVB-ambassadeurs Ben Kannekens en Adrie Derijck verrichtten de uitreiking.

In november 2003 kreeg Hans Lauwen overigens al de gouden KNVB-speld voor zijn inzet voor het zaalvoetbal.

Onder de indruk
Het begon Voor Bristol Team en Hans Lauwen allemaal in het jaar 1977. Zaalvoetbal stond nog in zijn kinderschoenen en teams waren er nauwelijks in West-Brabant. Oprichter Hans Lauwen, kwam met zaalvoetbal in aanraking na het bezoeken van een sportevenement in de Leede.

Na afloop van dit evenement werd er gezaalvoetbald. Hans was zo van het spelletje onder de indruk, dat hij dit zelf wilde gaan doen. Hij en wat vrienden begonnen een team en de oprichting van Bristol Team maart 1977 was een feit. De naam was snel gevonden. Er werd gekozen voor Bristol, naar de Bristol bar, die gerund werd door de pa van Hans Lauwen.

Geschiedenis
In het eerste jaar werden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen ervaren teams die al actief waren in de KNVB-competitie. Van de meeste teams werd gewonnen en al snel kwam het besluit om ook deel te gaan nemen aan de KNVB-competitie. Het team begon in de vijfde klasse en draaide meteen al in het eerste seizoen mee in de top van deze klasse.

Het damesteam ging in het seizoen 2011/2012 van start. Gelijk het eerste jaar werd dat team kampioen. En dat gebeurde ook het tweede en derde jaar!.

Topklasse en hoofdklasse
Het eerste team komt nu uit in de landelijke topklasse KNVB zuid 1, de Bristol-vrouwen in de landelijke hoofdklasse KNVB west 2.
Hoofdsponsor is Chinees/Japans Restaurant Osaka. Lauwen is coach van het herenteam, met Karim Adarghal als assistet en samen met Karim Adarghal coach van de dames. Nu staat het eerste op punt de 1e divisie te bereiken, en de dames gaan waarschijnlijk promoveren naar een tussenklasse.

❯ Website Bristol Team
❯ De geschiedenis van Bristol Team
❯ Facebook Bristol Team
❯ Twitter Bristol Team

Foto boven: Hans Lauwen (bovensate rij, tweede van links) met zijn cerificaat, temidden van het damesteam en de KNVB-ambassadeurs Ben Kannekens en Adrie Derijck


Lauwen met Karim Adarghal (links) tijdens de jubileumwedstrijd op 28 maart 2017 tegen Oranje (foto Kjell Salters/website Bristol Team)
 

(foto Kjell Salters/ website Bristol Team)