web analytics

Zaalvoetbal: Bristol/Osaka kampioen in de topklasse

De langverwachte titel voor zaalvoetbalteam Bristol/Osaka uit Roosendaal is binnen. In het jubileumjaar van de club is het kampioen geworden in de topklasse. ‘Roosendaal krijgt een zaalvoetbalploeg op het een na hoogste platform’, meldt de club trots.

De manschappen moesten maandagavond 26 maart de nog resterende 16 minuten uitspelen in Eindhoven tegen Botafogo. Het duel was gestaakt bij de stand van 1-1. Bristol moest de eerste vijf minuten van de hervatting beginnen met een man minder. Drie minuten hielden de Roosendalers stand, toen maakte Botafogo een doelpunt. Dat betekende dat Bristol nog dertien minuten de tijd had om de achterstand om te zetten naar winst.

Nadat de 2-2 was gemaakt, kwamen de rood/zwarten uit Eindhoven opnieuw op voorsprong. Maar uiteindelijk ging in ‘een troosteloze kampioenswedstrijd’ Bristol met 3-7 als winnaar het veld af.

‘Het is uniek dat we na 18 jaar weer een kampioenschap kunnen vieren. We wisten dat dit de unieke kans was, aangezien het in de komende wedstrijden tegen Gestel en Kawin niet makkelijk zou gaan worden’, aldus coach Hans Lauwen. ‘We gaan nu onze sportieve plicht doen wat betreft de tweede periodetitel. Die willen we, net als de eerste, gaan winnen. Maar deze klus, het kampioenschap, is in ieder geval geklaard.’